Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 5 травня, 07:44:17

На базі міської лікарні №3 розширять реабілітаційне відділення

03.08.2023   21:09Агенцiя

На останньому засіданні сесії Чернігівської міської ради, що відбулося 31 липня, було затверджено відразу кілька рішень, що вплинуть на розвиток напрямку послуг реабілітації для військових у нашому місті.

Так, приміщення жіночої консультації № 1 що на вул. Пирогова, 1 (знаходиться в управлінні КНП "Пологовий будинок" ЧМР) передано в оренду для розміщення там реабілітаційних установ для ветеранів ГО "Ветеранська спільнота України "СЕРЦЕВІР", відповідно до їх звернення. 

Також депутати затвердили зміни до Програми розвитку, підтримки комунальних закладів охорони здоров’я та надання медичних послуг понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування населення міста Чернігова на 2022–2025 роки. Ними передбачена можливість профінансувати збільшення потужності відділення реабілітації на базі КНП "Чернігівська міська лікарня №3". Зокрема, зробити там ремонт, збільшить кількість ліжко-місць та придбати необхідне обладнання (система Rt-Step для поліпшення координації рухів і підвищення стійкості; реабілітаційні сходинки;  апарат для роботи із пацієнтами з ураженням головного мозку, спинномозкових нервів; апарат для тренування рівноваги пацієнтів з протезом, післяінсультних хворих тощо). 

У КНП "Чернігівська міська лікарня № 3"  з 2012 року функціонує загальнореабілітаційне відділення на 30 ліжок. Заклад укомплектований відповідними спеціалістами, що дозволяє надавати спеціалізовану медичну допомогу пацієнтам під час проходження циклу реабілітації. На базі закладу є можливість проведення повного обстеження пацієнтів за допомогою сучасного обладнання і апаратури. З 2014 року у відділенні проводилось лікування військовослужбовців, які отримали поранення під час несення служби в зоні АТО, у 2022 році проліковано 697 осіб, з них 78 військовослужбовців та 30 цивільних. Впродовж І півріччя 2023 року проліковано 447 осіб, із них 128 військовослужбовців.

Також в планах є підтримати в майбутньому аналогічні відділення у міських лікарнях №2 та №4. Крім того, попереду створення повноцінного реабілітаційного центру (попередньо, на території колишнього табору "Дружба").

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини