Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 20:10:03

Продавали неіснуючі товари в Інтернеті: поліцейські Чернігівщини викрили групу шахраїв

02.08.2023   14:16Агенцiя

Співробітники Ніжинського районного відділу поліції спільно з оперативниками відділу протидії кіберзлочинам викрили групу мешканців Ніжина, які систематично заволодівали грошима громадян під приводом продажу неіснуючих товарів на сайті безкоштовних оголошень.

Правоохоронці встановили, що група молодиків (віком від 18 до 23 років) на популярному сайті безкоштовних оголошень створила безліч об’яв з продажу неіснуючих речей. Спілкуючись із потенційними покупцями, зловмисники просили у них передоплату за товар та відправляли їм реквізити своїх банківських карток для сплати грошей. Коли ж люди надсилали їм передоплату, зловмисники припиняли виходити на зв’язок і видаляли оголошення.
Під час досудового розслідування поліцейські встановили причетність до злочинів вісьмох мешканців Ніжина. В їх оселях та автівках були проведені санкціоновані обшуки. В ході цих слідчих дій поліцейські вилучили мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки, сім-картки різних мобільних операторів.
Поліція під процесуальним керівництвом прокуратури відкрила провадження за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Досудове розслідування триває.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини