Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 23:06:55

Місто має жити для Перемоги. Олександр Ломако ініціює розпочати роботу над бюджетом 2024 року вже зараз

01.08.2023   14:32Агенцiя

Сьогодні, 31 липня, під час 33 (позачергової) сесії Чернігівської міської ради VIIІ скликання депутати та депутатки розглянули 50 питань, серед яких Звіт про виконання бюджету Чернігівської міської територіальної громади за I півріччя 2023 року. Головні цифри цього документа — недовиконання бюджету у розмірі орієнтовно 37 млн грн через недонадходження ПДФО, від земельного податку, акцизу, йшлося під час засідання.

Це ще один вагомий чинник, наприклад як і суттєві руйнування, які потрібно ліквідовувати та відбудовувати, який впливає на життєдіяльність міста та його можливості розвиватися в умовах війни.

— Міста в центрі та на заході країни не мають таких потреб і відновлення, не мають такого недовиконання бюджету, як Чернігів. Вони продовжують розвиватися, реалізовують інфраструктурні проєкти. А це — конкуренція.  Адже інвестор та мешканці будуть обирати де жити, куди вкладати кошти та інвестувати. І я дуже не хочу, щоб Чернігів програв цю конкуренцію та почав втрачати, бо це завтрашній день міста і ми не маємо його втратити, — говорить в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Саме тому в.о. міського голови вніс пропозицію аби робота над проєктом бюджету Чернігова на 2024 рік почалася вже зараз. Потрібно до його написання залучати депутатів та представників громадськості — спільно визначити статті витрат, які даватимуть можливість спрямовувати кошти на відбудову, допомогу армії, а головне — робити хоча б мінімальні кроки в напрямку розвитку.  

 — Саме тому треба почути і врахувати думку людей та знайти найкраще рішення, яке пришвидшуватиме Перемогу та водночас допомагатиме місту розвиватися вже зараз, — зазначив Ломако. — Звісно, головна ціль — Перемога. Всі сили мають бути спрямовані на обороноздатність, безпеку, підтримку ЗСУ. Наприклад, Чернігів направив на підтримку армії та військовослужбовців, на покращення безпекової ситуації майже 160 млн грн. Для нашого міста це — великі гроші, адже левова частка бюджету йде на відновлення руйнувань та забезпечення життя міста і роботи критичної інфраструктури. У нас немає витрат на серіали “Тамада” чи там “Незабудка”, ми не купуємо барабани чи овочерізки. Але місто не може зупинитися, місто не може завмерти!, — наголошує в.о. міського голови.

 Демонструвати тенденцію розвитку місто має чернігівцям, які тут залишилися, аби вони не покинули місто, так і тим, хто ще не повернувся додому. Потрібно дати їм сигнал, що тут є майбутнє. Такий же сигнал потрібен і підприємцям, аби вони продовжували вкладати кошти у відновлення та розвиток свого бізнесу, а відповідно з їх податків наповнювався міський бюджет і ці кошти можна було використовувати як для підтримки ЗСУ, так і продовжувати відбудовувати та розвивати сам Чернігів.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини