Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 02:08:37

Фонд «Партнерство за сильну Україну» планує реалізувати проєкт з громадської безпеки у прикордонній громаді області

01.08.2023   13:00Агенцiя

Міжнародний фонд «Партнерство за сильну Україну» розширює свою діяльність на території Чернігівщини, впроваджуючи нову ініціативу «Громадська безпека». Її мета – сприяти зміцненню довіри між місцевою владою, органами правопорядку і громадянами шляхом створення умов безпеки на територіях, що перебували під окупацією або постраждали від російської агресії.

Для втілення проєкту Фонд обрав прикордонну Сновську громаду. Паралельно з подібними ТГ закордонні фахівці працюватимуть на Харківщині та Херсонщині. З часом досвід планують поширити й на інші регіони України.

Реалізацію нової ініціативи з можливими напрямами підтримки представники Фонду обговорили сьогодні з першим заступником начальника ОВА Костянтином Мегемом та заступником начальника ОВА Дмитром Синенком.

Спершу Костянтин Мегем подякував за вже надану різнопланову допомогу, зокрема у встановленні системи оповіщення у Чернігові (роботи тривають). Загалом в області Фонд запланував реалізувати 41 проєкт (частина вже завершена) у напрямі відновлення будівель, облаштуванні укриттів, наданні комп’ютерної техніки, обладнання (в тому числі для систем водопостачання).

    «Зараз в області реалізується урядова програма «Поліцейський офіцер громади». Впевнений, що нова ініціатива тільки посилить даний напрям, – зазначив Костянтин Мегем. – Зі свого боку, хочу акцентувати на забезпеченні саме технічними засобами, які допоможуть підтримувати правопорядок на місцях».

Серед можливих варіантів допомоги команда ОВА озвучила оснащення закладів освіти та громадських місць камерами відеоспостереження, заходи для безпеки певних груп людей (приміром, при евакуації, ремонті об’єктів критичної інфраструктури), запобігання крадіжкам та мародерству, випадків домашнього насильства тощо.

Втім, що саме потрібно громаді – питатимуть у самих її жителів під час проведення групових досліджень.

    «Взагалі проєкти з громадського порядку покликані укріпити соціальну згуртованість. Вони спрямовані на підходи, які б дозволяли надати громадам потенціал для зміцнення громадського порядку. Фокус – саме на громаді: як громада сприймає ті установи, які забезпечують громадський порядок; як сприймає свої права загалом та, можливо, ступінь наявної безпеки. Сподіваємося, що така діяльність сприятиме налагодженню горизонтальних зв’язків з громадськістю і вертикальної згуртованості», – зауважив радник із безпеки громад Фонду «Партнерство за сильну Україну» Астріт Істрефі, який і розроблятиме дизайн проєкту.

За словами пана Астріта Істрефі, подальша робота спиратиметься та ґрунтуватиметься на вже проведену, зокрема й іншими партнерами, щоб не відбувалося дублювання функцій.

Щоб визначити напрями допомоги й запланувати конкретні заходи, вже зараз починається оцінювання потреб у громаді. Безпосереднє впровадження – з вересня цього року по лютий наступного.

Нагадаємо: на території Чернігівської області Фонд «Партнерство за сильну Україну» працює у межах трьох компонентів/проєктів: «Раннє Відновлення», «Відродження» та «Місцева стійкість».
 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини