Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 09:13:57

У Чернігові працюють над розвитком напрямку реабілітації військовослужбовців

29.07.2023   08:32Агенцiя

Реабілітаційне відділенні на базі КНП "Чернігівської міської лікарні №3" планують відремонтувати та підсилити необхідним медичним обладнанням.

З цією метою на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 27 липня погоджено зміни до Програми розвитку, підтримки комунальних закладів охорони здоров’я та надання медичних послуг понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування населенняЧернігова на 2022–2025 роки.

Зокрема, внесеними змінами передбачена можливість фінансування ремонтних робіт та придбання обладнання. Документ також буде винесено на розгляд депутатів на найближче засідання сесії. Загальна сума додаткових коштів для проведення вищезгаданих заходів у цьому закладі охорони здоров'я  — 31,5 млн грн. Їх виконання фінансуватиметься в межах бюджетних можливостей.

 — Важливий напрямок. Ми обов'язково маємо його вдосконалювати, над чим власне зараз і працюємо. Кошти у бюджеті будуть так перерозподілені, аби цю програму профінансувати, — зазначив під час засідання в.о. міського голови Олександр Ломако.

Реабілітаційне відділення на базі міської лікарні №3 функціонує з 2012 року. Загальна кількість ліжок — 30.  

З 2014 року там проводилось лікування військовослужбовців, які отримали поранення.  Так, у 2022 році проліковано 697 осіб, з них 78 військовослужбовців та 30 цивільних з пораненнями під час активних бойових дій. Впродовж І півріччя цього року 447 осіб, із них 128 військовослужбовців.



Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної проживає в новій родині: що відомо про опікунку 08:45

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної Анна вже декілька тижнів проживає в новій родині у Чернігові. Тимчасову опіку над дитиною взяла давня знайома родини Підвербних 50-річна Олена.

Кінологи ДСНС відшукали двох зниклих дітей 08:31

26 квітня вночі до рятувальників надійшло повідомлення від Чернігівського районного управління поліції про зникнення двох малолітніх дітей, мешканців с. Локнисте Чернігівського району.

29 квітня: цей день в Україні і світі

29 квітня: цей день в Україні і світі 08:28

ДЕНЬ 796 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 796 RUSSIAN AGRESSION