Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 22:09:46

180 працівників та працівниць медичної галузі міста відзначили медаллю "За оборону Чернігова"

28.07.2023   16:21Агенцiя

У Чернігові 180 медичних працівників і працівниць нагороджені відзнакою територіальної громади міста — медаллю "За оборону Чернігова". Вручення нагороди приурочили до Дня медичного працівника України, який цього року вперше відзначається 27 липня.

Почесну нагороду вручав в.о. міського голови Олександр Ломако, який цього дня відвідав сім закладів охорони здоров’я Чернігова.

— Медичні працівники також наші Герої — герої тилу. Щодня ви на передовій захищаєте свою професію, робите неймовірні речі, рятуючи життя. Усі чернігівці вдячні вашій медичній спільноті за титанічну роботу. За останні роки через ковід, і на жаль, через війну, всі українці відчули значення та важливість вашої професії.

У лютому-березні минулого року ми побачили як Чернігів зупинив ворога, не пустив його в місто та серце країни. Зрозуміло, що, в першу чергу, це завдяки нашим Збройним Силам. А також місто вистояло завдяки єдності всіх чернігівців: рятувальників, працівників комунальних служб, волонтерів і, звичайно, медиків, які прийняли на себе величезне навантаження, рятували людей у складних умовах, коли не було води, світла, тепла.

Міська рада минулого року запровадила відзнаку "За оборону Чернігова". До цього ця нагорода вручалася військовим,  сьогодні вперше ми вручаємо її цивільним — людям, без яких неможливо було тоді вистояти. Ви такі ж герої, як і всі військові, теж наближаєте нашу Перемогу, — йшлося у вітанні та подяці Олександра Ломако.

З нагоди професійного свята — Дня медичного працівника медаль "За оборону Чернігова" була вручена керівникам та працівникам закладів охорони здоров’я, які відважно виконували свій громадянський та службовий обов’язки під час активних бойових дій упродовж лютого-березня 2022 року, ризикуючи власним життям, щоденно, цілодобово, під час бомбардування та обстрілів, рятували життя інших людей, надаючи первинну та спеціалізовану медичну допомогу, народжували нові життя в умовах воєнного стану:

КНП «Пологовий будинок» Чернігівської міської ради — 14 медалей;
КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Чернігівської обласної ради — 34 медалі;
КНП «Чернігівська міська лікарня № 2» Чернігівської міської ради — 51 медаль;
КНП «Чернігівський обласний центр крові» Чернігівської обласної ради — 20 медалей;
КНП «Чернігівська міська лікарня № 4» Чернігівської міської ради — 3 медалі;
КНП «Чернігівська міська лікарня № 3» Чернігівської міської ради — 31 медаль;
КНП «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради — 21 медаль;
КНП «Сімейна поліклініка» Чернігівської міської ради — 6 медалей.
Окрім цього, за сумлінну працю на ниві охорони здоров’я, високий професіоналізм та з нагоди професійного свята — Дня медичного працівника Олександр Ломако вручив Подяки Чернігівського міського голови.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.