Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 03:25:30

У Чернігові ще 99 дітей отримали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій

21.07.2023   15:04Агенцiя

У Чернігові ще 99 дітей отримали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Таке рішення ухвалили на засіданні виконкому Чернігівської міської ради 21 липня.

Про це Суспільному повідомила керівниця міського управління (служби) у справах дітей Олена Зінченко.

За її словами, після 1 червня, як набули чинності зміни у Постанову №268, коли Чернігівщина увійшла до переліку областей, де діти можуть отримати цей статус, його набули вже 100 дітей.

Станом на 21 липня у міському центрі соціальних служб в обробці 391 заява.

Нагадаємо, ця Постанова діє від 5 квітня 2017 року. І тоді цей статус отримували діти, які прибували до Чернігова з Донецьких та Луганських областей.

Раніше у коментарі Суспільному Олена Зінченко розповідала, хто може розраховувати на статус дитини, яка постраждала від воєнних дій:

"Дитина або людина, якій станом на 24 лютого 2022 року було 18 років і яка проживала або була зареєстрована в місті Чернігові. Навіть якщо дитині вже виповнилось 18 років, але на час активних бойових дій (24 лютого — 3 квітня 2022 року, — ред.) вона не була повнолітня, така дитина має право на отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів".
Також, додала, пані Олена, якщо діти зареєстровані та проживали у Чернігові, а потім виїхали, вони теж мають право отримати такий статус.

"Але діти міста Чернігова, які народилися після 3 квітня 2022 року, коли Чернігів вже не був у зоні бойових дій, вони не мають право отримати цей статус".

Ті діти, які виїхали за кордон, по поверненню теж зможуть отримати цей статус, каже Олена Зінченко.

"Постанова не має обмеженого терміну. Вона буде діяти доти, доки в Україні діє воєнний стан, і навіть після закінчення воєнного стану, тому що діти будуть повертатися з полону".

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини