Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 17:31:44

Чернігівську ТЕЦ готують до роботи в осінньо-зимовий період, який вона пройде з міським КП "Теплокомуненерго"

21.07.2023   14:24Агенцiя

Наразі триває процедура повернення ТЕЦ з оренди в управління громади та одночасно підготовка потужностей до роботи в осінньо-зимовий період. Все відбувається планово і згідно затверджених графіків. Про це повідомив в.о. міського голови Олександр Ломако під час засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради 21 липня.

Ще одним рішенням, яке необхідне для проходження опалювального сезону 2023/2024 рр., стало погодження членами виконкому змін до бюджету, якими передбачено фінансування діяльності КП "Теплокомуненерго" у розмірі додаткових 40 млн грн.

— Коли ми приймали бюджет на 2023 рік, на підприємство "Теплокомуненерго" була закладена сума 90 млн грн. Сьогоднішнім рішенням ми не додаємо кошти до цієї суми, адже протягом року ми забрали 74 з цих 90 млн грн на інші, більш пріоритетні в той час напрямки, а зараз додаємо 40. Тобто, у нас сумарно на напрямок "Теплокомуненерго" буде виділено близько 56 млн грн, — пояснив під час засідання в.о. міського голови Олександр Ломако.

Ці кошти потрібні для фонду оплати праці, виконання ремонтних робіт на ТЕЦ та придбання хімічних реагентів.

— Колектив, який там є, увесь переходить на "Теплокомуненерго". Поки не почнеться опалювальний сезон і абоненти не почнуть сплачувати за тепло, заробітна плата буде виплачуватися з бюджету міста. На це ми закладаємо (частина серпня, вересень, жовтень) 34,6 млн грн; на ремонти, які потрібно буде провести, щоб підприємство було на 100% готове до опалювального сезону, попередньо, 10-15 млн грн і близько 5 млн грн на хімреагенти, — дав роз'яснення в.о. міського голови.

В управління громади Чернігівська ТЕЦ повернеться в другій половині серпня, 20-го числа закінчується договір оренди. Далі господарську діяльність здійснюватиме КП "Теплокомуненерго".

Зараз ЄМК готує до опалювального сезону орендар, повідомив Олександр Ломако, який цього тижня разом із заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, представниками НАК «Нафтогаз», відвідали ТЕЦ, аби переконатися, ці роботи виконуються.

 — За їхніми цифрами (орендаря — ред.), готовність — 75%, по мережах — 52%. Котли на плановому ремонті: один з ремонту забирається зараз, а інший — в кінці серпня. По мережах теж йдуть роботи. Ми очікуємо, що у вересні ЄМК буде готовий до роботи в опалювальний сезон, якщо не станеться чогось такого, що ми всі  розуміємо може статися.  Сподіваємось, що все буде добре.

В якому там стані обладнання, які інвестиції здійснені орендарем за 23 роки, стан заборгованості за енергоносії, газ і т.д. — це питання, на які, я сподіваюсь, частково дасть відповідь держава та правоохоронні органи після аудиту, який у третьому кварталі має відбутися на Чернігівській ТЕЦ.  Думаю, там є над чим працювати. На сьогоднішній день я не буду давати всьому цьому оцінку, тому що фізично і юридично ми ще не зайшли на це підприємство. Зайдемо після 21 серпня. Не виключаю, що зіткнемось із рядом питань і складнощами, які зараз важко передбачати. Впевнений, що ми їх всі подолаємо: вчасно почнемо опалювальний сезон і якісно його пройдемо.

Цей опалювальний сезон, як і попередній, відбуватиметься в умовах широкомасштабної російсько-української війни. До нього у Чернігові готуються, враховуючи минулорічний досвід, і розуміючи можливі виклики та як з ними впоратися, йшлося під час засідання виконкому.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини