Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 02:38:05

До кримінальної відповідальності притягнуто чоловіка за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації

21.07.2023   14:06Агенцiя

Ріпкинським районним судом Чернігівської областізасуджено жителяРіпкинської селищної ради за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період(ст.336 КК України).

  Так, відповідно до Указу Президента України№64/2022 від 24.02.2022 «Про введення воєнного стану в Україні» та ст.1 Закону України «Про оборону України», з 24.02.2022 на території України введено воєнний стан та діє особливий період.
  Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено,  щомісцевий мешканець, будучи військовозобов’язаним, пройшов медичний огляд, за результатами якого визнанийобмежено придатним до проходження військової служби у воєнний час.
  В подальшому ним було отримано повістку, за якою він мавз’явитися у відповідний час до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для відправки у військову частину для проходження військової служби за мобілізацією на особливий період, проте, безпідставно, не маючи на те поважних причин, не з’явився, тим самим ухилився від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.
    З урахуванням доводів прокурора, судом призначенопокарання у виді 3 років позбавлення волі.

    
За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини