Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 00:56:49

В Ічні запрацював цифровий навчальний центр

20.07.2023   14:21Агенцiя

Цифрові освітні центри (Digital Learning Centers - DLC) — це освітні простори, обладнані сучасною технікою, а також навчальними матеріалами. Головна мета таких центрів – надання безпечного доступу до дистанційної освіти дітям, які не можуть здобувати її очно.

Проєкт впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу.
 
Окрім того, центри виконуватимуть низку інших функцій. Серед них — сприяння соціалізації та взаємодії дітей і підлітків, мотивація до навчання, надання допомоги в професійній орієнтації.
 
У межах проєкту «Безпечне повернення до навчання в Україні» фінська міжнародна неурядова організація «Finn Church Aid» (FCA) у співпраці з Управлінням освіти і науки Чернігівської ОДА допомогла відкрити у громадах Чернігівської області сучасні цифрові навчальні центри.  
 
П’ять таких центрів вже працюють в громадах Чернігівської області, зокрема у Коропі, Носівці, Бахмачі, Ніжині та Ічні. Приміщення для цифрових центрів надаються місцевими громадами з урахуванням безпекової ситуації та доступності. Подібні центри також функціонують в 9 інших областях України.  
 
Завдяки партнерській підтримці міжнародної організації Save the Children до 5 цифрових навчальних центрів області передані ноутбуки і спеціальні комплекти гаджетів SPARK KIT, що дає можливість викладачам проводити заняття для групи дітей з доступом до усіх необхідних освітніх платформ.
 
Відвідування цифрових навчальних центрів безкоштовне, вони відкриті для усіх дітей шкільного віку у громадах. Місцеві органи управління освітою формують відповідний графік роботи і розклад занять, активностей за компонентом формальної освіти – передбачені за стандартами МОН, та неформальної освіти – соціально-емоційне навчання, творчі гуртки тощо.

МО «Finn Church Aid» — найбільша у Фінляндії міжнародна неурядова організація, яка має понад 70 років досвіду гуманітарної діяльності у багатьох країнах світу, надає допомогу людям у надзвичайних ситуаціях незалежно від їхніх релігійних переконань, етнічного походження чи політичних поглядів. Має підтверджену експертизу у впровадженні проєктів міжнародного розвитку, консультування в освітній галузі, один із основних напрямів її діяльності на даному етапі – підтримка забезпечення безперервного доступу до освіти. Проєкти, спрямовані на відновлення доступу до шкільного навчання в Україні, організація почала впроваджувати у 2022 році за фінансової підтримки приватних благодійників і міжнародних донорів з метою гуманітарного реагування –  зокрема, у Житомирській, Київській і Чернігівській областях, вже почала діяльність на Харківщині.

Управління освіти і науки Чернігвської ОВА

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини