Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 04:11:54

Про відновлення медичних закладів Чернігівщини: Жанна Шерстюк в ефірі «Суспільне. Спротив»

20.07.2023   12:05Агенцiя

За інформацією Міністерства охорони здоров’я після початку повномасштабного вторгнення росіяни пошкодили 1381 медичний заклад, 184 об’єкти зруйновано вщент.



Про те, скільки медичних закладів пошкоджено на Чернігівщині та як триває процес їхнього відновлення, розповіла сьогодні заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк в ефірі марафону «Суспільне. Спротив».

Чернігівщина – одна з найбільш постраждалих в Україні. В області 67 об’єктів у 29 медичних закладах – пошкоджені. Серед них є і зруйновані, які доведеться відбудовувати з нуля: Центр соціально значущих та небезпечних хвороб (колишній протитуберкульозний диспансер), Центр лікування ветеранів ЧАЕС, Центр реабілітації та лікування ветеранів, поліклініка Чернігівської центральної районної лікарні, дитяча стоматологічна поліклініка у Чернігові та ФАПи.

    «Жодного дня спеціалізовані заклади не припиняли свою роботу. Цього вдалося досягти шляхом перепрофілювання відділень та ліжок, переміщення закладів в інші будівлі — як це зроблено з протитуберкульозним диспансером, який зараз працює у пристосованому приміщенні. Його повністю облаштовано під умови санітарного контролю за допомогою коштів держаного бюджету та міжнародних партнерів, зокрема, Міжнародного медичного корпусу», – зазначила Жанна Шерстюк.

Крім того, для надання первинної медичної допомоги розгортались мобільні амбулаторії. Також нині в області працюють мобільні мультидисциплінарні команди лікарів для того, щоб медична допомога надавалась вчасно і безперервно.

Як розповіла заступниця начальника ОВА, медичній сфері області завдано збитків на декілька мільярдів гривень. Постраждали не лише приміщення, а й високовартісна апаратура та санітарний транспорт. Зокрема, в Чернігівській міській лікарні № 3 ворожі обстріли пошкодили рентген-діагностичний блок, де знаходилось новітнє цифрове обладнання. Наразі заклад відновлюється коштом фонду United24.

Значну підтримку у відновленні пошкоджених закладів надають міжнародні донори, які звертаються безпосередньо до ОВА або залучаються за допомогою Уряду.

Наразі в області завершуються роботи в рентген-діагностичному корпусі Чернігівської міської лікарні № 3, Чернігівському медичному центрі сучасної онкології та у ФАПі села Количівка Іванівської ТГ. Загалом же відновлення потребують ще 10 об’єктів у 6 медичних закладах Чернігівщини.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини