Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 17:39:54

Діалог з громадою: у Ягідному пройшли громадські слухання

11.07.2023   10:55Агенцiя

Довіра з боку громади – один з головних чинників успішної відбудови. На Чернігівщині Агентство відновлення реалізовує проєкт з комплексного відділення Ягідного — з новим плануванням і повною трансформацією села.

Громадські слухання в Ягідному пройшли за участі Голови Державного агентства відновлення Мустафи Найєма, заступниці Голови Державного агентства відновлення Валерії Іванової, начальника Служби відновлення у Чернігівській області Романа Сміяненка, представників місцевої влади та громади. Це вже друга зустріч у форматі відкритих консультацій.


Мешканцям села продемонстрували можливі проєктні рішення стосовно дизайн-коду їх села та заслухали думки жителів. Кожен отримав опитувальник, щодо виду пошкоджень їхнього житла, бажаних кольорів фасадів, парканів, покрівель тощо. Тобто, те як буде виглядати Ягідне будуть вирішувати люди. Усі відповіді будуть проаналізовані та враховані в подальшій роботі Агентства при відновленні села.  
Першочергове питання –  відновлення та ремонт житла  
Загалом в межах населеного пункту є близько 120 об’єктів, у тому числі комунальної та приватної власності, проте нагальним питанням є  відновлення саме житлових будинків.
Вже цього тижня розпочнеться процес передачі прав Замовника на Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області. Наразі йдеться про перші 42 будинки по вулиці Космонавтів. Після чого будівлі будуть повністю обстежені та визначені необхідні роботи.


Нагадаємо, впродовж березня село Ягідне було повністю окуповане росіянами. У місцевій школі російські військові облаштували штаб, а в підвалі навчального закладу примусово утримували цивільних  – це  майже 370 мешканців села, серед яких 70 – це діти. Під час утримання 10 мешканців Ягідного померли.  
Навколо підвалу школи, як основного об'єкта трагічних подій під час окупації, планується створити меморіал, у  пам’ять про трагічні події розв'язаної росією війни проти України. Зараз очікується оголошення архітектурного конкурсу. Його проведення буде узгоджуватись із Міністерством культури.
В планах і будівництво будинку культури зі сховищем та облаштування урбан-парку. Готуємось до підписання договору на проєктні роботи. Після чого  буде оголошений тендер на виконання робіт.
Нагадаємо, у квітні Урядом було прийнято Постанову № 382 Про реалізацію експериментального проєкту щодо відновлення шести населених пунктів у п'яти областях, які постраждали внаслідок збройної агресії рф.
Над загальною концепцією відновлення Ягідного працювала команда Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Агентства відновлення.

 

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини