Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 16:50:55

Регіональний офіс міжнародного співробітництва: про роботу на Чернігівщині – із радником заступника керівника Офісу Президента

08.07.2023   08:21Агенцiя

Наприкінці червня у Чернігівській області розпочав функціонувати Регіональний офіс міжнародного співробітництва.

Тоді ж під час першого засідання обговорено алгоритм його функціонування на базі Агенції регіонального розвитку і так звану архітектуру взаємодії всіх учасників процесу. Сьогодні ж особливості роботи офісу у прикордонній області начальник ОВА В’ячеслав Чаус обговорив із радником заступника керівника Офісу Президента Артемом Гусаком.

    «Зараз можемо говорити не тільки про історію руйнувань, а й про історію допомоги. Адже Чернігівщина співпрацює із понад 300 організаціями-донорами, партнерами з розвитку та благодійними організаціями (і це ще не межа). Систематизувати та координувати цю роботу нам допоможе Регіональний офіс міжнародного співробітництва», – зазначив В’ячеслав Чаус.

Так, тільки у 2023 році проведено понад 70 спільних зустрічей. З початку повномасштабного вторгнення укладено 162 документи про співпрацю – меморандуми, угоди тощо. А головне – 298 реципієнтів отримують допомогу в рамках укладених документів. Підтримка надається і в інших форматах домовленостей. Як результат – з понад 12 тисяч пошкоджених через війну об’єктів більш ніж третину вдалося відновити. Лише до відновлення житлового фонду залучені 14 організацій, ще стільки ж – до відбудови закладів соціальної сфери.

За словами радника заступника керівника Офісу Президента Артема Гусака, офіси міжнародного співробітництва вже створені в усіх областях. У кожному регіоні буде своя специфіка роботи, зокрема у найбільш постраждалих увага фокусуватиметься на відновленні.

    «Дуже схвальні відгуки про початок роботи Регіонального офісу у Чернігівській області. Зрозуміло, що регіон дуже постраждав внаслідок військової агресії, складна проблематика, спільний кордон з ворогом... Але зроблене впродовж 2022-го і поточного років свідчить про відкритість обласної військової адміністрації, Агенції регіонального розвитку, громад до співпраці з урядовими та неурядовими партнерами», – наголосив Артем Гусак. Він додав, що весь цикл міжнародного співробітництва та значна частина відновлення буде зосереджена саме в контексті роботи таких офісів.

Допомагатиме у відновленні Чернігівщині і Ukraine Support Team (коаліція громадських організацій, аналітичних центрів, національних і регіональних команд експертів). Як зазначила керівниця коаліції Олена Колтик, наразі важливо забезпечити надання у громадах базових послуг населенню, зокрема у сфері освіти та медицини. Також одна із задач коаліції – налагодження комунікації з громадянським суспільством.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

У ході робочого візиту Артем Гусак та представники Ukraine Support Team ознайомилися з руйнуваннями у селі Ягідне та вже проведеними тут роботами з відбудови. Нагадаємо, що Ягідне увійшло до загальнонаціонального експериментального проєкту з комплексного відновлення. Заплановано відремонтувати 101 приватний будинок та 17 багатоквартирних, 2 об’єкти соціальної інфраструктури та 2 – комерційної нерухомості. Роботи розбиті на декілька черг. У першій – 41 будинок.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.