Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 02:19:48

Чернігівці дали високу оцінку якості комунальних послуг: результати восьмого муніципального опитування

03.07.2023   16:14Агенцiя

Чернігів на першому місці у рейтингу міст прифронтового регіону України за рівнем наданням послуг у 18 сферах. В Україні провели восьме муніципальне опитування на замовлення Міжнародного республіканського інституту, яке профінансувало Агентство США з міжнародного розвитку USAID. Презентація результатів відбулась 30 червня під час Конференції з демократичного врядування.

Серед учасників заходу: посолка США в Україні Бріджит Брінк, директор Міжнародного республіканського інституту в Україні Майкл Дракман, представники центральної влади та місцевого самоврядування — голова Асоціації міст України та міський голова Києва Віталій Кличко, а також очільники Вінниці, Рівного, Харкова, Миколаєва, Бучі, Охтирки. Чернігів представляв виконуючий обов’язки міського голови Олександр Ломако.

Опитування проведене серед 16 800 респондентів у 21 місті України і є одним з найбільш повних зрізів громадської думки в Україні, яке показало, що переважна більшість населення вірить у краще майбутнє, позитивно оцінює якість послуг, що надаються місцевою владою, і планує залишатися у своїх містах під час війни з Росією та після її завершення.

 За індексом якості обслуговування та послуг Чернігів у лідерах
Восьме муніципальне дослідження проводилося в умовах широкомасштабної війни, яка поставила міста в різні умови. В одних відбувся відтік людей, підприємств та внаслідок активних бойових дій завдано збитків, що сумуються в мільярди доларів, а інші прийняли у себе десятки тисяч ВПО, бізнесів, що дало додаткові надходження в бюджети і можливості для розвитку. Тому їх розбили за трьома групами: центральні, західні та прифронтові. До останніх віднесено і Чернігів.

 — Примітно, що у прифронтових містах оцінюється не лише якість послуг,  а й взагалі їх наявність, — зазначає заступник директора соціологічної групи "Рейтинг" Любомир Мисів. — Навіть в надзвичайних умовах, попри щоденні руйнування, інфраструктура працює і їх оцінка залишається високою.

Чернігів у своїй групі має перше місце за індексом якості обслуговування та послуг. Разом з тим, якщо порівнювати отриманий показник з містами категорії "центр" та "захід", то і там ми входимо до трійки лідерів.

  — За тими показникам, які ми побачили, зрозуміло, що міста, які постраждали і зазнали руйнувань, переважно просіли. Тому що у нас зараз інші пріоритети, але, якщо подивитися розділ "прифронтові міста", Чернігів продовжує з Харковом ділити перше-друге місце. Це означає, що нам вдалося повернути життя в місто, — йшлося у виступі в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломако під час однієї з панелей конференції "Кращі практики відновлення та план дій громад".

 

Восьме всеукраїнське муніципальне опитування тут
Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.