Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 01:08:38

За підтримки литовських партнерів в обласному центрі відкрили дитячі простори

01.07.2023   09:04Агенцiя

Ігрові зони, кімнати для роботи з батьками та дітьми, кінозона — усе це є в дитячих просторах, які від сьогодні працюють на базі Чернігівського обласного палацу дітей та юнацтва.

 Крім різноманітних розвивальних та арттерапевтичних занять, для малечі передбачені корекційні та заняття з психотерапії. Батьки ж можуть отримати емоційну підтримку, фахову допомогу спеціалістів щодо розвитку та виховання дітей, підвищення рівня батьківського потенціалу. Всі активності – безкоштовні.

Такі простори створені коштом міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка Україна» за підтримки СОС Дитячі Містечка Литва.

    «Співпраця між СОС Дитячі Містечка Литви та України доводить, наскільки швидко ми можемо згуртуватися і діяти разом у складний час. Дорогі українці! Знайте, що Литва завжди підтримувала і буде підтримувати вас у боротьбі проти російської окупації. У Литві – це аксіома, яку розуміють усі. Разом крокуватимемо до перемоги!» – звернулася до учасників урочистого відкриття дитячих просторів радниця Посольства Литовської Республіки в Україні Юргіта Янкунєнє.

    «Безмежно вдячні СОС Дитячі Містечка Україна, всім нашим партнерам з родини європейських країн, зокрема Литві, за підтримку. Бо ми сьогодні будуємо нову соціальну модель, впроваджуємо нові підходи до надання соціальних та освітніх послуг. А такі простори стануть провідниками реформ, фокусними майданчиками для формування державної політики, – наголосила заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк. – Наша країна бореться проти безжального цинічного ворога. Паралельно з цим триває відновлення. Але жодна відбудова не буде варта нічого, якщо це будуть пусті стіни. Тому маємо зосередитися на дітях, на наших людях, які і є головним ресурсом країни».

Такі дитячі простори в області відкрили вперше. Але досвід роботи у цьому напрямі є — з березня цього року мобільна бригада надала допомогу (матеріальну, соціально-педагогічну, психологічну, соціально-медичну) близько 250 родинам з усієї області.

    «До цього часу ми працювали «на колесах». Наші команди виїжджали працювати з дітьми і мамами, фахівцями громад безпосередньо у населених пунктах Чернігівської області. Тепер же мами з дітьми можуть приходити сюди за послугами, розвагами, психологічною допомогою та іншою підтримкою. Цей простір ми хочемо присвятити нашій дружбі з литовським народом і сестринською організацією СОС Дитячі Містечка Литва – литовські друзі підтримали нас і надали необхідну допомогу ще в перші тижні повномасштабної війни. Вони вірили в нас, що давало наснагу. Найперші пожертви були використані для евакуації дітей і влаштування їх у комфортні умови», – розповів національний директор МБО «Благодійний Фонд «СОС Дитячі Містечка Україна» Сергій Лукашов.

Загалом мета ініціативи – залучити дітей та дорослих з-поміж внутрішньо переміщених осіб до швидкої та ефективної адаптації у громаді. Втім, як запевняють організатори, двері нових просторів відчинені для всіх дітей. Шість днів на тиждень (крім неділі), з 9.00 до 18.00 год.

Довідково. СОС Дитячі Містечка – благодійна недержавна організація, що розпочала діяльність у 2003 році та працює задля попередження сирітства в Україні, розвитку сімейних форм виховання для дітей, позбавлених батьківського піклування, та підтримки молоді, яка виходить з-під опіки. Організація є членом міжнародної федерації SOS Children’s Villages International (SOS Kinderdorf), працює відповідно до конвенції ООН про права дитини та поширює її принципи.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.