Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 08:10:13

Медичні та освітні заклади Чернігівщини долучилися до урядового енергоощадного проєкту

30.06.2023   10:29Агенцiя

На Чернігівщині триває реалізація урядової програми з обміну ламп розжарювання на нові світлодіодні. У червні до цього проєкту долучилися заклади охорони здоров’я та освіти, які провадять свою господарську діяльність відповідно до визначених Урядом видів економічної діяльності.

Які проблеми виникають у процесі обміну та як вирішити їх спільними зусиллями – обговорили учасники наради, яку провела вчора, 28 червня, директорка Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Наталія Грудницька.

    "Алгоритм реалізації в області цього енергоощадного проєкту розроблений з урахуванням попередньо зібраних потреб освітніх та медичних закладів, а також особливостей логістичних маршрутів. Відповідне доручення начальника Чернігівської ОВА доведено до всіх дотичних сторін, тепер маємо кожен на своїй ділянці оперативно і якісно спрацювати на результат", – зауважила Наталія Грудницька.

Як повідомив директор з розвитку мережі Чернігівського регіону АТ «Укрпошта» Олександр Бородавко, на сьогодні комунальними закладами області вже отримано для обміну близько 9 тисяч світлодіодних ламп.

Варто зауважити, що Порядок реалізації експериментального вищевказаного проєкту для медичних та освітніх закладів визначений постановою Уряду від 10.01.2023 № 25 «Про реалізацію експериментального проєкту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії в Україні».

На відміну від фізичних осіб, які здійснювали обмін ламп у відділеннях АТ «Укрпошта», юридичні особи мають зробити заявку виключно через Портал «Дія» і отримати LED лампи на складі у Чернігові, а потім забезпечити передачу обміняних ламп розжарювання у такій же кількості органам місцевого самоврядування для їх утилізації.

До речі, на Чернігівщині аби зменшити навантаження на місцеві громади, до реалізації проєкту задіяні районні військові адміністрації, на які покладені основні завдання з доставки світлодіодних ламп до райцентрів, збору та зберігання обміняних ламп розжарювання, і передачу їх підприємству-утилізатору.

Крім того, заходи з утилізації отриманих в результаті обміну старих ламп в Чернігівській області фінансуються коштом обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Відповідальним за їх реалізацію визначено Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОВА.

Департамент екології та природних ресурсів
Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.