Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 1 травня, 16:26:02

Збереження пам’яті: Фонд «Партнерство за сильну Україну» планує новий етап співпраці з Чернігівщиною

30.06.2023   10:23Агенцiя

Міжнародний фонд «Партнерство за сильну Україну» одним із перших «зайшов» на Чернігівщину після звільнення регіону від російських військ із проєктом «Раннє відновлення». Так, прийнято рішення про допомогу у відновленні близька 40 об’єктів соціальної та критичної інфраструктури області. Це школи, садочки, будинки культури, медичні заклади та інші.

Сьогодні представники Фонду знову відвідали Чернігівську область та поспілкувалися з командою облдержадміністрації щодо втілення ініціатив у ще одному напрямі – «Відродження» («Revitalize»). Зустріч відбулася в Регіональному офісі міжнародного співробітництва.

Як зазначив заступник керівника напряму «Відродження» Фонду «Партнерство за сильну Україну» Нейтан Сміт, одним із компонентів «Revitalize» є робота з пам’яттю. Це власне фіксація, осмислення/переосмислення досвіду людей, набутого під час війни. Передбачається робота з музеями, виставкова діяльність, психологічна допомога. Планується й підтримка молоді та дітей.

Тож головна мета візиту – проаналізувати, яку допомогу Фонд може надати для збереження досвіду населення, увічнення та меморіалізації, а також реконструкції та відбудови. Адже обидва напрями тісно пов’язані між собою.

Радниця з питань перехідного правосуддя Фонду «Партнерство за сильну Україну» Шаранджіт Пармар зауважила, що робота з пам’яттю — це не лише про увічнення подвигу загиблих героїв, а й про консолідацію зусиль населення у боротьбі з ворогом, тобто про стійкість та силу жителів області.

Такий процес, за словами іноземних фахівців, матиме значний соціальний ефект для громад. Зокрема, й допоможе краще зрозуміти потреби населення.

Представники ОДА, зі свого боку, озвучили можливі напрями спільної роботи: музей у Ягідному, створення меморіальних комплексів на честь загиблих захисників, видання тематичної літератури тощо.

Нагадаємо, що «Партнерство за сильну Україну» — це багаторічна мультидонорська програма, яку утворили шість країн: Велика Британія, Канада, США, Швеція, Швейцарія та Фінляндія. Мета — підтримати довгострокову стійкість України.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено