Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 17:38:24

Систематично вчиняв домашнє насильство в сім’ї – обвинувальний акт щодо мешканця Чернігівського району скеровано до суду

29.06.2023   21:06Агенцiя

За процесуального керівництва прокурорів Козелецької окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Чернігівського району, який обвинувачується у вчиненні домашнього насильства стосовно своєї співмешканки (ст. 126-1 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що 32-річний чоловік за місцем свого мешкання систематично, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вчиняв психологічне насильство стосовно своєї співмешканки, що позначилось на якості життя потерпілої. Він висловлювався в її адресу нецензурною лайкою, за що у минулому році був притягнутий до адміністративної відповідальності за домашнє насильство (ч. 1 ст. 173-2 КУпАП). Також чоловік продовжував вчиняти протиправні дії і цього року.

Крім образ у бік своєї співмешканки, він висловлював погрози фізичної розправи, а на звернення жінки до правоохоронних органів і чергове повторне притягнення його до адміністративної відповідальності за домашнє насильство (ч. 2 ст. 173-2 КУпАП) не реагував.

У разі доведення винуватості обвинуваченого у суді правопорушнику загрожує покарання у виді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Козелецької окружної прокуратури
 

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.