Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 00:41:46

Менський районний суд Чернігівської області перейшов під варту Службисудової охорони

15.06.2023   11:07Агенцiя

Відучора Менський районний суд - під пильним наглядом судових охоронців Чернігівщини.

Це вже 24 установа правосуддя регіону, де громадський порядок забезпечуватиме професійна судова охорона.
Заступник начальника територіального управління (з організації діяльності) Служби судової охорони у Чернігівській області полковник Служби Олег Головешко представив колективу суду нових співробітників, подякував за виказану довіру і коротко окреслив функціонал судових охоронців.
- Ми планомірно продовжуємо розширювати географію діяльності Служби. Менський суд - перший в цьому році новоприйнятий об'єкт, - зауважив офіцер. - Наші співробітники пройшли серйозний конкурсний відбір, курс спеціалізації та стажування і готові застосовувати професійні вміння в інтересах безпеки судочинства і усіх громадян, які звертатимуться за послугами суду.
У свою чергу т.в.о голови Менського районного суду Оксана Парфененко привітала нових співробітників з початком служби.
- Ми радо приймаємо вас в колектив. Сподіваюсь, що це буде не просто співпраця, а ви станете повноправними членами нашої командиі завдяки вам ми почуватимемось у цілковитій безпеці, - зазначила суддя.
На згадку про знакову подію охоронці Феміди вручили символічний знак та привітали колектив квітами.
Відомо, що справедливість та неупередженість правосуддя багато в чому залежить від спокійної атмосфери в суді. Особливо актуальним це стало в умовах воєнного часу. Від початку повномасштабного вторгнення особовий склад територіального управління Чернігівської області ані на мить не припиняв повноцінно виконувати службовий обов`язок по забезпеченню надійної охорони об'єктів системи правосуддя.
 

Довідка:
Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах. Служба підзвітна та підконтрольна Державній судовій адміністрації України.
Територіальне управління Служби судової охорони у Чернігівській області було створене 11 березня 2020 року. Основними завданнями ТУ ССО у Чернігівській області є: контроль та організація практичних заходів, спрямованих на підтримання громадського порядку в судах, недопущення і припинення проявів неповаги до суду, охорона приміщень судів, органів та установ системи правосуддя, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду.



Прессекретар ТУ ССО у Чернігівській області
Наталія Свириденко

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.