Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 09:13:31

Як чернігівці користуються укриттями та чи є потреба у встановленні модульних бетонних укриттів.

15.06.2023   09:43Агенцiя

У міськраді збереться профільна комісія.

У Чернігівській міській раді до кінця цього тижня проведуть засідання комісії з питань ТЕБ та НС, яке буде зосереджене на темі укриттів.

     — Минулого тижня я звертався до військової адміністрації — більш відповідально ставитися до питання безпеки чернігівці і до укриттів. Ми хотіли, щоб вони алгоритми розробили по доступності до цих укриттів. На жаль, нічого ми не побачили за цей час. Мені доповідають, що вони якийся Telegram-канал завели, із журналістами встигли посваритися, раділи, що, очевидно, збулася їх мрія і вони досягли через суд звільнення міського голови Владислава Атрошенка, очевидно, це була основна мета їх роботи перших 4,5 місяці. А про укриття ми нічого не чули,  — говорить в.о. міського голови Олександр Ломако.  

Перелік питань, які міська комісія має розглянути найближчим часом,  Олександр Ломако озвучив під час наради, аби підлеглі вже готувалися до доповідей та пропонували конкретні кроки для вирішення:

    оновлення трафаретом інформації про розташування укриттів та виготовлення відповідних вивісок;
    продовження здійснення моніторингу стану укриттів із залученням ДСНС та поліції;
    проведення моніторингу кількості людей, які спускають до укриттів під час тривог, щоб розуміти в яких районах є додаткова потреба в укриттях;
    вивчення необхідності встановлення в місті бетонних мобільних укриттів;
    розроблення порядку доступності для мешканців укриттів, що перебувають в приватній власності, в разі необхідності.

    — Також нагадую чернігівцям, що працює міський контакт-центр (тел. 0800-50-93-50), куди ви можете звертатися стосовно стану укриттів і якщо є дійсно потреба щось робити, то ми будемо реагувати, — сказав в. о. мера Чернігова.

На нараді в.о. міського голови зачитав кілька звернень чернігівців — мешканців багатоповерхівок стосовно стану їх укриттів і дав доручення ЖЕКам вирішити ці питання.


Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.