Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 21:51:22

За неправдивий виклик спеціальних служб передбачена відповідальність

14.06.2023   19:04Агенцiя

Вчора на проспекті Левка Лук’яненка патрульні поліцейські виявили порушення ПДР пішоходом — жінка ішла пішохідним переходом на забороняючий сигнал світлофора.

Громадянка категорично не хотіла спілкуватися з поліцейськими, нервувала. Почувши, що інспектори складатимуть відносно неї адмінматеріали, зателефонувала на лінію 102 та повідомила, що вона нібито потребує негайної допомоги, а патрульні не реагують.
На місце прибув ще один екіпаж патрульної поліції. Заявниця не змогла пояснити, яка саме їй потрібна допомога. Також їй нагадали, що протягом усього часу їхнього спілкування велася безперервна відеофіксація на поліцейську боді-камеру. В результаті громадянка відмовилася від своїх слів.
Окрім постанови за ст. 127 (Порушення ПДР пішоходами), жінка отримала ще одну — за ст. 183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП.
Ще один випадок стався того ж дня ввечері. Чернігівка повідомила до поліції, що розшукує свого 14-річного сина. За її словами, з дитиною немає зв’язку тривалий час і вона гадки не має де вона.
Охоронці порядку, що прибули на місце, швидко з’ясували, що син заявниці кілька годин перебуває у бабусі. Жінка сама його туди відвела. Навіщо повідомила неправдиву інформацію, громадянка пояснити не змогла.
Патрульні склали адмінматеріали за ст. 183 КУпАП.
 
Джерело: Патрульна поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.