Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 11:30:55

Питна вода для півдня України та готовність медиків до можливих спалахів інфекційних хвороб. Загальноміська нарада

14.06.2023   15:44Агенцiя

Питання від яких залежить безперервне функціонування, благоустрій та порядок Чернігова як єдиного організму.

Загальноміська нарада в муніципалітеті під головуванням в.о. міського голови Олександра Ломако цього тижня, 14 червня, була зосереджена на допомозі постраждалим внаслідок підриву рф Каховської ГЕС, заходам на випадок ускладнення епідеміологічної ситуації в місті, поточному ремонту будинків, безпековому напрямку та ще низці важливих тем.

Підрив Каховської ГЕС. Допомога постраждалим з Чернігова

У суботу, 10 червня, рано-вранці з нашого до міста Покров Нікопольського району виїхав спецтранспорт "Чернігівводоканалу", який вже котрий день з 6-ої ранку до 21-ої вечора розвозить питну воду для об’єктів критичної інфраструктури та мешканців. Запит про допомогу надійшов від Покровської міськради до Чернігівської. Порадившись з водоканалом, було прийнято рішення відправити у відрядження спецтранспорт.

 — Також ми запустили станцію пакетування води і, я думаю, що до кінця тижня до двох тонн цих пакетів з водою відправимо як гуманітарний вантаж. І також шукаємо законний механізм як наш гуманітарний запас харчів передати туди ж, але, думаю, ми знайдемо варіант. Це наша допомога від міста, тому що ми одна країна і маємо в такій біді допомагати один одному, — говорить Олександр Ломако, обговорюючи під час наради з підлеглими допомогу постраждалим внаслідок підриву Каховської ГЕС. — Згадаємо березень минулого року, нам вся Україна намагалася допомогти. Тому, зараз це наш обов'язок.

Також Олександр Ломако подякував всім чернігівцям, які не залишилися байдужими до біди постраждалих і консолідували зусилля для термінової допомоги.

Зараз чернігівський водоканал за допомогою спеціальної установки, яку місто придбало для знезараження та пакетування питної води для всіх міських укриттів, фасує воду для людей, які її потребують на Херсонщині і направлятиме за запитом. Зокрема, в Херсон.

 
Готовність до можливого погіршення епідеміологічної ситуації

Під час наради заслухали також доповідь гендиректора міської лікарні №2 Владислава Кухаря про готовність медиків на випадок погіршення епідеміологічної ситуації в місті внаслідок підриву рф Каховської ГЕС. Ситуація наразі контрольована, але потрібно бути готовими до різних сценаріїв, йшлося під час засідання, в тому числі, до спалаху інфекційних захворювань.

 — Готуємось до можливого спалаху захворюваності на холеру. Для цього закуповуємо додаткові швидкі тести для діагностики цього захворювання. А також сольові розчини, антибіотики, системи — все, що потрібно для того, щоб ліквідувати можливий спалах. Також у нас все готове, у разі потреби, розгорнути інфекційний госпіталь на 100 ліжок — сказав Кухар.

 Крім того, чернігівців закликають утриматися від придбання сухої та в’яленої риби на стихійних ринках. Вона може містити бактерії, які під час спеки розмножуються катастрофічно швидко і можуть викликати серйозне харчове отруєння.

В.о. міського голови Олександр Ломако дав доручення муніципальній варті патрулювати місто на наявність таких торгових точок  і ліквідовувати їх діяльність.


Пресслужба Чернігівської міської ради

Головне фото зі сторінки голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергія Лисака. Машина "Чернігівводоканалу" розвозить воду для мешканців міста Покров

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.