Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 04:10:21

Архітектори з Чилі працюють над проєктом відновлення будівлі кінотеатру «Перемога»

12.06.2023   15:42Агенцiя

Концепцію відбудови будівлі кінотеатру наприкінці минулого тижня представив Крістіан Віттіг під час онлайн-зустрічі з в. о. начальника Управління містобудування та архітектури Чернігівської ОВА Сергієм Куренею та представниками Чернігівської політехніки.

Команда чилійських архітекторів займається відновленням будівель. Зокрема тих, які були пошкоджені внаслідок дії вогню або часу. Основне завдання – зберегти їх персональну історію та роль в історії міста.

    «Архітектура – це обличчя реальності. Ця зруйнована часом будівля є відображенням сьогодення. Головне питання в тому, як переробити її залишивши старі деталі, проте все ж таки, додати новизни», – наголосив Крістіан Віттіг.

Варто зазначити, що споруда має унікальну форму. ЇЇ фасад планують зберегти, додавши нові функції. Щоб залучити природне світло та відкрити вид на місто планується використати велику кількість скляних поверхонь.

Кінотеатр «Перемога» знаходиться поруч з Чернігівською політехнікою та довгий час не використовується за призначенням.  Ще до початку повномасштабного вторгнення планувалось розширити його функціональне призначення під культурно-мистецький та навчально-науковий центр для студентів політехніки. Проте ці плани довелось відкласти. Наразі команда університету презентувала своє бачення відновлення об’єкту.

В подальшому учасники зустрічі розглянуть надані пропозиції щодо відновлення будівлі кінотеатру та доопрацюють концепцію.

Зазначимо, що у разі напрацювання проєктних пропозицій, на основі дизайнерських концепцій можна буде робити проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію чи відновлення об’єкта за умови наявності фінансування.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини