Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 15:30:03

Вимагання грошей в утриманців Чернігівського СІЗО: поліцейські затримали так званого «смотрящого» за містом та його спільника

12.06.2023   11:31Агенцiя

Фігуранти входили до складу угруповання, учасники якого налагодили злочинну схему «заробітку» на заарештованих.

7 червня двох ділків затримали після того, як родич потерпілого передав їм 40 000 гривень.

Викрили учасників угруповання та припинили їхню діяльність оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції. До складу угруповання входили особи, що утримуються в СІЗО та «з волі», серед них - і так званий «смотрящий» за містом Чернігів.

Фігуранти, котрі знаходилися в ізоляторі, маючи певний авторитет серед інших, займалися вимаганням коштів у заарештованих за те, що вони нібито не дотримувалися «злодійських звичаїв» та збували наркотиками на території установи без їх дозволу.

Контактували з родичами потерпілих щодо передачі «відкупних» так званий «смотрящий» за Черніговом та його підконтрольна особа. Вони вели «перемовини» та безпосередньо отримували гроші.

7 червня оперативники та слідчі за силової підтримки КОРД та полку поліції особливого призначення затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу так званого «смотрящого» та його спільника. Вони якраз отримали 40 000 гривень від родича потерпілого. Загалом задокументовано факт вимагання 80 000 гривень.

Окрім того, за участі співробітників СІЗО провели обшуки за місцями утримання та мешкання фігурантів. Вилучили «чорнові» записи, телефони, гроші, пакети з наркотичними засобами.

Учора, 8 червня, за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури затриманим особам повідомили про підозри за ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. За результатами проведення процесуальних заходів прийматиметься рішення про повідомлення підозр іншим учасникам, зокрема і за статтею 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу України.



Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.