Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:06:01

Професійний догляд за килимами пропонує переможець програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота»

31.05.2023   12:08Агенцiя

Перед повномасштабним вторгненням чернігівець Ігор Волков займався професійним пранням та чищенням килимів. Після звільнення Чернігівщини від окупантів відновив діяльність і попри воєнні ризики працює та розвиває свій бізнес. Залучити додаткові кошти на розвиток допомогла грантова програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

«Я довго вивчав цю сферу діяльності, досвід роботи інших і дійшов висновку, що прання і чищення килимів – затребувана послуга, - розповідає підприємець. - Думав, що килими відходять у минуле і був здивований тим, наскільки вони популярні. Це - річ, яка є практично в кожній оселі. Ними користуються люди різного віку, статку, уподобань. У процесі експлуатації килим темніє, забруднюється, з’являються плями, запахи. Усунути ці неприємності просто: своєчасна чистка або прання допомагає позбутися від усіх «багатств», зібраних килимом. Щоб бути впевненим, що ваша улюблена річ не відправиться на звалище після невдалого прання, догляд краще довірити професіоналам. Адже набагато вигідніше і простіше заплатити за професійну чистку, ніж купувати новий килим».

Своїм клієнтам Ігор Волков пропонує прання та хiмчистку килимiв з вивезенням у цех та доставкою додому. Весь технологічний процес, починаючи від вибивання і до сушки та озонування, проводиться на професійному дороговартісному обладнанні з використанням спеціальних миючих засобів. Дещо з обладнання підприємець модернізував, багато чого купив самотужки, щось - за кошти мікрогранту, які отримав за програмою «Власна справа». За словами Ігоря, сучасне обладнання вкрай потрібне, бо завдяки йому вдалося досягти вищої якості і при цьому економії на основних складових (воді та електроенергії).

Однією з головних вимог для отримання мікрогранту є створення нових робочих місць. Підприємець уже працевлаштував двох працівників.

«Сподіваюся, що скоро буде перемога і можна буде реалізувати все задумане, - каже він. – Зараз продовжую ремонт. Планую розширювати бізнес. Хотілося б відкрити супутні напрями, наприклад, автомийку. Схвальні відгуки клієнтів мотивують та надихають на нові звершення».

Подати заявку на участь у проєкті «єРобота» можна через портал Дія прямо зараз https://is.gd/KT7RoW

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини