Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:17:11

СБУ ідентифікувала чергових рашистів, які знущались над українцями на Чернігівщини

31.05.2023   12:00Агенцiя

Служба безпеки встановила особи двох російських окупантів, які знущались над цивільними мешканцями с. Ягідне Чернігівської області.

Злочинці -молодший сержант40-річний Базан Андріян та єфрейтор 28 –річний Куулар Доржу, військові мінометного взводу мінометної батареї 2-ї механізованої бригади в/ч 55115.
Слідчими встановлено, що у березні 2022 року Базан Андріян вивів з підвального приміщення школи селища Ягідне одного з місцевих мешканців на вулицю, поставив його до стіни і почав стріляти у чоловіка над головою, погрожуючи вбити, якщо той не надасть інформацію про розташування підрозділів Збройних Сил України.
Після того, як мешканець селища відмовився давати інформацію про розміщення українських захисників, окупант дістав муляж гранати й кинув під ноги полоненому. Потім військовий з задоволенням спостерігав за реакцією чоловіка, який налякався, впав і намагався хоч якось прикрити голову руками, щоб захистити себе. Такі «розваги» рашист періодично повторював з іншими полоненими.
Інший військовий злочинець ,Куулар Доржу, примушуючи жителів селища Ягідне спускатися до підвалу школи, стріляв з автомата під ноги полоненим. Також, для того, щоб змусити ув’язнених чоловіків виконувати його вказівки (копати окопи, бліндажі, колоти дрова, носити воду окупантам), націлював перезаряджений автомат на їх дружин, погрожуючи розстрілом на очах їхніх малолітніх дітей.
На підставі зібраних слідчими СБУ доказів, суд визнав російських окупантів винними за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни), та призначив їм 11 та 10 років ув’язнення заочно.
Розслідування проводили співробітники СБУ Чернігівської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.