Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:44:05

РЛП "Ялівщина" звернувся до Чернігівської міськради для отримання дозволу на знесення аварійних дерев. Питання розглянуть на сесії

30.05.2023   15:44Агенцiя

29 травня відбулося засідання погоджувальної ради. Представники депутатських фракцій Чернігівської міської ради ознайомилися з переліком питання, які сформують порядок денний пленарного засідання 32-ї позачергової сесії Чернігівської міської ради VIII скликання, що відбудеться першого червня. До цієї дати вони їх вивчатимуть в депутатських комісіях.

Це 39 питань, включаючи депутатські запити та різне. Серед них і питання про надання дозволу на спеціальне використання природних ресурсів у межах об’єкту природно-заповідного фонду місцевого значення — РЛП "Ялівщина", яке виноситься на сесію.

— Звернулося комунальне підприємство РЛП "Ялівщина" з питанням видалення аварійних і сухостійних дерев. Відповідно до чинного законодавства для цього потрібен спеціальний дозвіл, враховуючи, що спеціальний дозвіл видає виключно міська рада, тому це і виноситься на сесію. Перелік дерев вже відомий, вони обстежувалися екологами міста і представниками комунального підприємства, — пояснив начальник управління ЖКГ Ярослав Куц.

Тобто, у 2022 році на території РЛП провели обстеження і виявили значну кількість сухостійних дерев, які перебувають в аварійному стані. В тому числі, це загрожує утворенню та швидкому поширенню пожеж. Тому, КЗ «РЛП «Ялівщина» Чернігівської обласної ради потрібен дозвіл на спеціальне використання природних ресурсів у межах об’єкту природно-заповідного фонду місцевого значення – РЛП «Ялівщина» на основі затверджених Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації лімітів на використання природних ресурсів в кількості 128 дерев, об’ємом 100 м3 на 2023 рік.

Довідково. Правові основи організації, охорони, ефективного використання природно-заповідного фонду України, відтворення його природних комплексів та об’єктів визначено Законом України «Про природньо-заповідний фонд України».
Відповідно до статті 9¹ Закону спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення (крім корисних копалин) здійснюється на підставі дозволів, що видаються місцевими радами за погодженням з органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань охорони навколишнього природного середовища, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями.
Згідно з пунктом 36 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради вирішуються такі питання як, зокрема, надання дозволу на спеціальне використання природних ресурсів місцевого значення, а також про скасування такого дозволу.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини