Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:46:47

Виїзний круглий стіл «Я пропоную свій досвід»

23.05.2023   11:00Агенцiя

19 травня відбувся 7-й щорічний виїзний круглий стіл «Я пропоную свій досвід», що проходить за ініціативи Президії Чернігівського обласного відділення Української бібліотечної асоціації в межах реалізації плану роботи ЧОВ УБА на 2023 рік з метою обміну досвідом і підвищення фахового рівня сільських бібліотекарів області, налагодження партнерства між бібліотеками Чернігівщини.

Семінар відбувся у Тростянецькій бібліотеці-філії Парафіївської ТГ (як кращої сільської бібліотеки 2021 року за результатами обласного конкурсу «Краща бібліотека року»).
Привітали учасників семінару представники влади – староста Тростянецького старостинського округу Олександр Супрун і начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Парафіївської селищної ради Наталія Рощупкіна. Вони наголосили на важливості й різносторонній підтримці бібліотек у Парафіївській громаді та побажали плідної роботи на семінарі.
Відвідала захід і привітала учасників завідувачка науково-методичного відділу Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого Світлана Кравченко. Після гостей учасників вітали голова Чернігівського обласного відділення Української бібліотечної асоціації, директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко та в. о директора Парафіївської публічної бібліотеки Галина Волошина.
Модерували захід заступниця директорки з наукової та інноваційної діяльності Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Вікторія Примак та завідувачка науково-методичного відділу Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Катерина Райхіль.
Розпочали ділитися досвідом господарі. Бібліотекарка Тростянецької бібліотеки-філії Парафіївської ТГ Тетяна Кузьменко поділилася досвідом утілення проєктів та пошуку джерел комплектування шляхом проведення акції «Перезавантаження».
Особливу увагу учасників круглого столу привернула краєзнавча робота сільських бібліотек. Особливості краєзнавчої роботи бібліотеки-філії села Манжосівка представила бібліотекарка Світлана Охріменко. Крім того пані Світлана займається написанням літопису села.
Про масштабну краєзнавчу роботу розповіла бібліотекарка структурного підрозділу (філія) КЗ «Публічна бібліотека Ічнянської міської ради» с. Сезьки Наталія Черненко. Про особливості краєзнавчого напряму роботи бібліотеки та створення родоводів жителів села розповіла бібліотекарка Чемерської бібліотеки-філії Кіптівської ТГ Валентина Брагінець. Не менш захопливо поділилася досвідом роботи бібліотекарка Конотопської бібліотеки-філії Городнянської ЦБС Наталія Магула, а також розказала про збір матеріалів та створення краєзнавчого видання про село.
Багато бібліотек спрямовують свою діяльність на роботу з молоддю і дітьми. Оригінальним досвідом поділилася бібліотекарка Бахмацької публічної бібліотеки села Бахмач Тамара Зінченко, яка проводить цікаві екскурсії для дітей. Бібліотекарка села Петрівка Сновської публічної бібліотеки Наталія Сергєєва розповіла про волонтерську роботу й поділилася досвідом стосовно того, як бібліотека може взаємодіяти з громадою. Бібліотекарка села Бірки Менської публічної бібліотеки Наталія Фесюн презентувала різноманіття заходів для дітей і дорослих (творчі галявини, тематичні вечірки), а директорка Мринської публічної бібліотеки Юлія Байда розповіла про розмаїття майстер-класів, які проводяться у бібліотеці.
У процесі роботи круглого столу бібліотекарі ділилися не лише напрацюваннями, але і проблемами, розповідали про вплив децентралізації на їхні заклади, байдужість влади на місцях, скорочення, мізерне фінансування, проблеми опалення приміщень, ремонту в них, а головне – придбання літератури й передплату періодичних видань в умовах воєнного стану.
На високому рівні представили свою роботу Зеленівська бібліотека-філія Бахмацької публічної бібліотеки, Смолинська публічна бібліотека Гончарівської ТГ та Малодівицька селищна бібліотека.
Завершився семінар екскурсією до Тростянецького дендрологічного парку. Всі учасники круглого столу представили креативний, унікальний, дуже цінний для колег досвід. Підбиваючи підсумки, й учасники, й організатори, й гості зазначили, що проведення заходів такого формату важливе для професійного розвитку бібліотекарів та можливості привернути увагу до своєї роботи.



Катерина Райхіль, завідувачка науково-методичного відділу

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини