Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:42:01

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

18.05.2023   10:37Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 15 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 13 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждало.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:
10:20 - 10.40   17.05.2023
10 вибухів (приходів, ймовірно з САУ), в районі н.п Хотіївка, Новгород-Сіверського району.
Внаслідок обстрілу сталося загорання Хотіївського ФАП та в Хотіївській ЗЗСО пошкоджено вікна та приміщення котельні. Потерпілих немає.
14:00   17.05.2023
 1 вибух (приход, ймовірно з міномету 120 мм), в районі н.п Зоря, Новгород-Сіверського району.
19:00 - 20.10   17.05.2023
 21 вибух (приход, ймовірно зі ствольної артилерії), в районі н.п Камінь, Новгород-Сіверського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Дорожньо-транспортні пригоди – 2:
- в с. Карильське Новгород-Сіверського району ( Коропська ТГ) по вул. Садовій  о 06 год. 34 хв. 17 травня водій мопеда "Alfa"  не впорався з керуванням та здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження.
- в м. Ніжин на перехресті вул. Шевченка та вул. Прилуцька о 19 год. 36 хв. 17 травня водій автомобіля "Škoda Octavia"  скоїв зіткнення з мотоциклом "Loncin".  Внаслідок ДТП водій мотоцикла отримав тілесні ушкодження та доставлений до КНП "Ніжинська центральна міська лікарня".

Пожежі – 13:
пожежі в житловому секторі – 1:
 - в с. Іванівка Чернігівського району ( Іванівська ТГ) по вул. 30 років Перемоги, 44   о 08 год. 01 хв. 17 травня  сталася пожежа житлового будинку (7х11 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю на площі 80 кв.м, перекриття на площі 30 кв.м., стіни на площі 15 кв.м., пошкоджено стіни на площі 80 кв.м. Ймовірна причина - коротке замикання електромережі.

пожежі на об’єкті – 2:
-  біля смт Короп  Новгород Сіверського району (Коропська ТГ)  о 14 год. 09 хв. 17 травня на території полігону твердих побутових відходів комунального підприємства «Благоустрій» Коропської ТГ, сталася пожежа сміття  на площі  0,3 га. Ймовірна причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.
 - в  с. Хотіївка Новгород-Сіверського району (Семенівська ТГ) по вул. Озерна, 77 о 10 год. 44 хв. 17 травня сталася пожежа фельдшерського акушерського пункту «Хотіївка» (8х10 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття по всій площі, пошкоджено стіни на площі 5 кв.м.  Причина-потрапляння боєприпасів, їх уламків, в результаті бойових дій.

пожежі сухої трави та сміття – 8:
загальна площа пожеж складає 5,53 га. Причина пожеж - необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. Збитку не нанесено.

інші пожежі – 2:
- в м. Чернігові по вул. Привокзальна о 16 год. 07 хв. 17 травня на відкритій території сталася пожежа дерева. Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.
- в м. Чернігові по вул. Дніпровська, буд. 20 В  о 17 год. 53 хв. 17 травня сталася пожежа неексплуатуємої будівлі (12х20 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю по всій площі, перекриття на площі 50 кв.м. Ймовірна причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Виявлення та знешкодження боєприпасів: Піротехнічні підрозділи 4 рази залучалися до виконання робіт за призначенням вилучено 3 ВНП (з початку бойових дій знешкоджено 50075 ВНП).

Гідрологічна ситуація:

Спостерігається поступове зниження рівнів води на річках Десна, Дніпро, Сейм, Сож та Віть в межах області. Порушено транспортне сполучення з 6 населеними пунктами Корюківського району. З початку проведення робіт підрозділами ДСНС надано допомогу 5121 особі, доставлено 7457 кг продуктів харчування та 25505 л води.
Попередження про очікувані небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

17 – 18 травня на  р. Десна в межах області  рівні води знижуватимуться 1-10 см за добу зі зменшенням затоплення заплави та негативних наслідків від річкових вод:

   на ділянці р. Десна Макошине – Морівськ продовжуватиметься поступове зменшення затоплення понижених прирічкових територій, порушення транспортного сполучення  з прирічковими населеними пунктами у Корюківському районі та часткового затоплення територій міського пляжу у м. Чернігів, садово-дачної забудови, доріг на заплаві у м Чернігів   (ІІ рівень небезпеки –помаранчевий).
    на решті ділянок р. Десна вода поступово звільняє частково затоплені ділянки заплави річки у Корюківському, Чернігівському районах. (І рівень небезпеки - жовтий)
17 - 18 травня на р. Дніпро в межах області  утримуватимуться високі рівні води з тенденцією зниження  на  1-10 см за добу, зберігатиметься затоплення заплави, порушення транспортного сполучення, обтоплення та відрізання від основних шляхів сполучення ряду прирічкових сіл та часткове затоплення територій окремих населених пунктів   у Чернігівському районі  (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

Радіаційний фон:
На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-15 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 13 мкр/год., Прилуки – 15 мкр/год., Остер – 13 мкр/год., Покошичі – 13 мкр/год, Семенівка – 14 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.

Прогноз погоди:
За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 17 травня по 20 годину 18 травня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура по області вночі 9-14º, вдень 22-27º тепла.      

По м. Чернігову мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура вночі  11-13º, вдень 24-26º тепла.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.