Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:48:58

Чернігівські аудитори встановили порушення і недоліки при здійсненні діяльності КНП «Чернігівський обласний центр крові»

10.05.2023   10:29Агенцiя

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області провели державний фінансовий аудит діяльності Комунального некомерційного підприємства «Чернігівський обласний центр крові» Чернігівської обласної ради за період з 01.10.2019 по 30.09.2022.

За результатами аудиторського дослідження встановлено низку проблемних питань у діяльності Комунального некомерційного підприємства «Чернігівський обласний центр крові», які заважають йому здійснювати ефективну фінансово-господарську діяльність та в підсумку призвели або можуть призвести до упущених вигод та непродуктивних витрат на загальну суму понад 11 млн грн.
Недостатнє  фінансування на суму 5,0 млн грн на оновлення та модернізацію матеріально-технічної бази, знищення наявних основних засобів в ході військової агресії може створити ризики для якісного забезпечення компонентами донорської крові закладів охорони здоров’я міста Чернігова та Чернігівської області, а також призвело до втрати додаткових надходжень від реалізації компонентів крові щонайменше на 3,2 млн грн.
Через неприйняття з боку керівництва Центру рішень щодо підвищення результативності функціонування одного з відділів заготівлі крові та її компонентів здійснено неефективні витрати Центром на його утримання на суму 2,6 млн грн.
Відсутність ефективного механізму співпраці закладів та установ національної системи крові з метою обміну інформацією про запаси та клінічне використання компонентів крові, незабезпеченість матеріальними активами, які були необхідні для автономної роботи в умовах воєнного стану, призвели до списання крові та її компонентів через сплив терміну придатності, порушення умов її зберігання на загальну суму 0,5 млн грн.
За результатами аудиторського дослідження надано 9 пропозицій щодо усунення недоліків та підвищення ефективності використання бюджетних коштів.
Про результати аудиту поінформовано Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації.
 
Пресслужба Управління Північного офісу
Держаудитслужби в Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.