Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:12:58

Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито порушника, який в період нересту незаконно наловив риби на понад 46 тис грн.

04.05.2023   12:00Агенцiя

Другого травня 2023 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками Сектору водної поліції ГУНП області на водоймах Чернігівського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

На р. Десна, поблизу с. Киселівка Киселівської громади викрито порушника, який в період нересту в протизаконний спосіб - за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив майже 5 кг риби: плітка – 9 екз., плоскирка – 6 екз., карась сріблястий – 3 екз., окунь – 3 екз., білизна – 2 екз. та по 1 екз. синця і судака. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 46 155 грн. Браконьєром виявився житель м. Чернігів.

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група Чернігівського РУП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси та заборонене знаряддя лову вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 (цілодобово).

Довідкова інформація:

З 1 квітня 2023 року на території Чернігівської області встановлено весняно-літню заборону на вилов водних біоресурсів. З більш детальною інформацією можна ознайомилися за посиланням. З 1 грудня 2022 року на території області діє заборона на лов раків, подробиці за посиланням.

 

Фото ілюстративне
Чернігівський рибоохоронний патруль

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини