Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:51:26

СБУ ідентифікувала двох військових рф, які знущались над мирними мешканцями Чернігівщини

04.05.2023   11:33Агенцiя

Співробітники Служба безпеки України встановили особи ще двох окупантів, які знущались на мирним населенням під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Зловмисниками виявилися військові рф - 47-річний Дмитро Маховський, уродженець Брянської області та 30-річний Шивит Донгак, уродженець Республіки Тива.
Слідством встановлено, що у березні 2022 року вони вдерлися до господарства мешканця селища Слобода.
Погрожуючи зброєю, окупанти примусово вивезли чоловіка до приміщення місцевого магазину.
Застосовуючи до нього фізичну силу, загарбники намагалися «вибити» з потерпілого інформацію про розташування та переховування військовослужбовців ЗСУ на території села.
Не отримавши від чоловіка необхідних даних, рашисти через певний час продовжили тортури, погрожуючи йому розстрілом та фізичною розправою над його дружиною та сином. У подальшому один з окупантів вивів потерпілого на вулицю, примусив стати на коліна та облив легкозаймистою рідиною, погрожуючи підпалити.
На підставі доказів, зібраних слідчими СБУ, суд визнав російських окупантів винними за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене групою осіб), та призначив їм покарання у вигляді 11 років, 6 місяців та 11 років ув’язнення заочно.
Розслідування проводили співробітники СБУ Чернігівської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини