Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:08:12

Людиноорієнтованість та інклюзія: у Києві представили проєкти відновлення міського парку в Ічні

02.05.2023   14:29Агенцiя

У Києві представили проєкти відбудови Ічнянського міського парку, створені українками 15-22 років. Дівчата розробляли власні ідеї під час участі в освітньому курсі “Урбаністика”, який громадська організація STEM is FEM реалізовувала в межах програми “Мріємо та діємо”.

Протягом чотирьох місяців 50 дівчат вивчали основи містобудування та архітектури. Паралельно із цим, під кураторством українських урбаністок, учасниці курсу розробляли власні проєкти для відбудови трьох громадських місць: привокзальної площі у Тростянці, міського парку в Ічні та території навколо районного Будинку культури в Охтирці. Найкращі з робіт дівчат будуть доопрацьовані командою експертів та запропоновані місцевим громадам для реалізації.
“Вже зараз нам необхідно замислитись над тим, як відновлювати зруйновані міста. Представлені підсумки курсу “Урбаністика” — для покращення якості життя наших громадян і створення сталого, безпечного та комфортного для всіх міського середовища”, — наголосив Сергій Токарєв, ініціатор STEM is FEM та засновник Roosh.
Найкращу роботу для міського парку в Ічні — “ПАРКовка для людей” — розробили Наталія Люклян та Соломія Кульчинська. За словами дівчат, мета їхнього проєкту — зробити громадський простір людиноорієнтованим та інклюзивним. Наталія та Соломія пропонують створити декілька зон: для відпочинку, для розваг дітей, а також для публічних заходів.
Церемонію нагородження учасниць освітнього курсу “Урбаністика” у Києві відвідала Ічнянський міський голова Олена Бутурлим.
“Хочеться, щоб громада розвивалась. І щоб, коли наші захисники повернуться додому, молоді хотілося жити і залишатися в нашій громаді. Міський парк є окрасою нашого міста, його відвідує багато і місцевих жителів, і гостей. І дуже хотілось би, аби проєкт з благоустрою парку дійсно був сучасним і комфортним”, — зазначила вона.
Під час події також відбулись дві панельні дискусії на теми інклюзивності українських просторів та залучення молоді до процесу відбудови України. Участь в обговореннях взяли представники та представниці організації IREX, яка втілює програму USAID "Мріємо та діємо", ООН Жінки, комунікаційної компанії TRUMAN, Посольства Республіки Польща в Україні, Міністерства цифрової трансформації та Міністерства молоді та спорту.
Роздивитися 3D-моделі проєктів учасниць освітнього курсу “Урбаністика” можна за посиланням. Невдовзі найкращі роботи доопрацюють професіонали і після цього вони будуть запропоновані місцевим громадам для реалізації. Саму ж “Урбаністику” трансформують у онлайн-курс, який зможуть переглянути всі охочі. Слідкувати за активностями, пов’язаними з проєктом, можна в соцмережах STEM is FEM — Instagram та Facebook.

Проєкт освітній курс "Урбаністика" втілюється в межах програми “Мріємо та діємо”, що впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціально ївідповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом(IRI) та Zinc Network.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини