Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:17:31

В Чернігові поліція роз’яснює людям похилого віку, як вберегтися від шахраїв

28.04.2023   09:54Агенцiя

Для максимального охоплення людей похилого віку інформацією про шахрайські схеми, співробітники Чернігівського районного управління поліції залучилися підтримкою відділення всеукраїнської благодійної організації "Турбота про літніх в Україні".

Зустріч на тему «Як не потрапити на гачок шахраїв» відбулася сьогодні в Чернігівському відділенні всеукраїнської благодійної організації "Турбота про літніх в Україні", де збираються волонтери, які допомагають літнім людям.


Мета зустрічі — максимальне поширення інформації про шахрайські схеми на території Чернігова. Дільничні офіцери поліції детально поінформували присутніх про найбільш поширені способи ошуканства та розповіли, як не потрапити на "гачок" аферистів.
Громадяни з цікавістю вислухали розповідь поліцейських, ставили їм уточнюючі запитання та ділилися історіями зі свого життя.
Директор відділення Людмила Жерносек зазначила, що подібні зустрічі дуже корисні для профілактики подібних злочинів і пообіцяла, що волонтери її організації донесуть цю інформацію до вразливого соціального прошарку суспільства - літніх людей, якими вони опікуються.
Також поліцейські роздали присутнім інформаційні листівки про види шахрайств.
Поліція звертається до громадян із закликом приділити увагу своїм родичам старшого покоління, які потенційно можуть стати жертвами шахраїв. Щоб ваші літні родичі не розгубилися у екстреній ситуації, недостатньо просто розказати їм про поширені шахрайські схеми. Складіть разом з ними покроковий план дій: що робити, якщо незнайомець телефонує або приходить додому та лякає нещастями.

 

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини