Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:51:00

Муніципалітет спільно з підприємцями подає заявку на участь у проєкті для реконструкції водопроводу

25.04.2023   11:05Агенцiя

Важлива нарада для відновлення критичної інфраструктури Чернігова. Сьогодні, 24 квітня, відбулася зустріч в.о. міського голови Олександра Ломако, директора КП "Чернігівводоканал" Сергія Малявка з чернігівськими підприємцями.

Від муніципалітету спільно з підприємцями готується заявка для участі в проєкті, який фінансується Урядом Німеччини через Німецьке товариство міжнародного співробітництва — Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та впроваджується Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні.


У рамках проєкту "Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів" є можливість отримати фінансування для реконструкції 2 156 м водопровідної мережі, яка виконана з чавунних та сталевих труб діаметром 400 мм, що покращить якість надання послуг як для підприємців, так і побутових споживачів.
Мова про водопровід по вул. Квітнева та просп. Миру від ВНС-4, уражений внаслідок воєнних дій рф (артилерійські обстріли, авіаудари, пересування важкої техніки). Це призвело до порушення його цілісності та герметичності, що унеможливлює подальшу надійну експлуатацію.
У зоні впливу цієї водопровідної мережі знаходиться 35 підприємств (наприклад, ПБП "ВИМАЛ", ТОВ "Український кардан", ТОВ "Чернігівський автозавод", ПП "Кіт і пес", ПРАТ "МЛИБОР" і т.д.) різних форм власності та декілька мікрорайонів міста, які представлені багатоповерховими будинками, а також приватною забудовою. Додатково цим водопроводом забезпечується кільцювання водогону від водопровідної насосної станції №2.
Реалізація цього проєкту є важливим елементом економічного розвитку та відіграватиме значну роль у функціонуванні мікро-, малих та середніх підприємств Чернігова, реконструкція даної ділянки для них забезпечить належне відновлення їх виробничої діяльності.
— Цей проєкт направлений на спільну заявку муніципалітету з бізнесом, яка буде покращувати можливості підприємств у місті. Проєкт полягає у відновленні більше 2 км магістрального водопроводу, збудованого пів століття тому (1969 р.) і пошкодженого під час бойових дій. Як більшість міжнародних партнерів вони вимагають, щоб заявка була подана від муніципалітету, але підтримана зацікавленими представниками бізнесу.
Ми зараз говоримо про якісь проєкти відновлення країни, в першу чергу, відновлення житла, і десь на другий план відходить питання бізнесу, а це, я вважаю, надзвичайно важливо. Тому що якщо бізнес не буде працювати, відновлювати потужності, то про перспективи говорити складно. Чернігівщина, як прикордонний регіон, завжди буде відчувати ці проблеми, на жаль. Тому такі проєкти важливі, — говорить Олександр Ломако.
— Будівництво цього водогону пріоритетне, бо це буде кільце між насосною станцією на Подусівці і також насосною станцією на Полуботках.  Ми побудуємо кільце і отримаємо стабільне водопостачання, — пояснив директор КП "Чернігівводоканал" Сергій Малявко.
Реалізація проєкту можлива на умовах співфінансування. Не менше 20% від загальної суми — це будуть кошти Чернігівської міської територіальної громади, а близько 800 тис. євро можна буде отримати від GIZ.
За минулорічними цінами, говорить Сергій Малявко, загальна вартість реконструкції водопроводу 36 млн грн.  

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини