Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:37:17

Рівень води у річці Десна — ситуація у межах Чернігова. Які ще питання розглянули під час загальноміської наради

18.04.2023   13:38Агенцiя

Рівень води в річці Десна, функціонування пришкільних таборів, робота комунальних служб під час Великодніх свят. Ці та ще низку питань розглянули під час щотижневої загальноміської наради в муніципалітеті сьогодні, 18 квітня.

В.о. міського голови Олександр Ломако розпочав нараду зі слів вдячності на адресу комунальників за чистоту у місті, зокрема, біля храмів, під час Великодніх свят, а також правоохоронців — за безпеку та порядок у місті.


— Біля основних храмів ПЦУ потрібно подивитися стан газонів і клумб, тому що стільки людей було, такі черги, що все що можна було, то витоптали. Але люди показали велику підтримку українській церкві, раніше таких черг, я особисто, не бачив.  
Ми на сесії хотіли заслухати Національний архітектурно-історичний заповідник "Чернігів стародавній" щодо юридичних моментів стосовно завершення договорів (договорів оренди УПЦ храмів, які у власності держави — ред.), але, на жаль, у нас була специфічна ситуація і невідомо було, коли їм підходити (для доповіді — ред.), але, я думаю, що на наступній сесії можна заслухати, бо це питання актуальне для чернігівців, — сказав Олександр Ломако.
Також в.о. міського голови привітав чернігівського боксера та депутата Чернігівської міської ради Дмитра Митрофанова, який у суботу, 15 квітня, захистив свій пояс WBO Oriental. Це був його перший бій за півтора роки, його суперником став венесуелець Хуан Карлос Родрігес. Наш спортсмен здобув перемогу одноголосним рішенням суддів та втретє захистив титул.
— Хочеться привітати нашого колегу, депутата Чернігівської міської ради Дмитра Митрофанова. Він у суботу провів бій у Польщі. Переміг. Молодець! Відстояв честь міста та України, — привітав в.о. міського голови.

Рівень води у Десні
Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради Григорій Годун доповів про рівень води у Десні та чи загрожує місту підтоплення.
— Спостерігається підйом води у річці Десна у межах міста Чернігова. За останній тиждень він збільшився на 29 см і на сьогодні складає 587 см над нулем поста. У нас є ще запас до виходу води в заплаву — один метр десять сантиметрів.  Прогноз гідрометцентру — 700 см  — це найбільший рівень води, який може бути за останні десять років.  
700 см — це тільки вихід води у заплаву, це біля "Річкового порта", Кордівка, декілька вулиць Лісковиці. Більше нам гідрометцентр не дає на сьогодні підйому води, тому ситуація контрольована і ніякого підтоплення домогосподарств у Чернігові ми не очікуємо, — сказав  Григорій Годун.

Пришкільні табори
На минулій загальноміській нараді було проговорено питання можливості відновлення роботи пришкільних таборів та необхідності для цього організувати  харчування. Вже під час цього засідання в.о. міського голови Олександр Ломако повідомив, що готується рішення про внесення змін до бюджету, яке дозволить забезпечити харчуванням дітей на період роботи таборів.
Попередньо, пришкільні табори мають охопити до шести тисяч дітей.
— Це правильна ініціатива, влітку організувати роботу пришкільних таборів, — наголосив Олександр Ломако.

Групи раннього віку
У трьох дитячих садках Чернігова з цього тижня відновлено роботу груп раннього віку (діти віком два-три роки). Це наразі робитимуть у тих ДНЗ, у яких вхід в укриття всередині самої будівлі.
— В трьох садочках відкрили групи раннього віку. З першого травня ми плануємо ще в п'яти це зробити. І з червня, поступово, в залежності від того, як будуть випускатися старші діти та можливостей, додатково відкриватимемо ще групи.
Олександр Ломако дав доручення вивчити можливість відновлення роботи цих груп у дитячих садках, у яких входи в укриття зовні будівлі, але до них кілька метрів.


Пресслужба Чернігівської міської ради
Фото - Владислав Савенок

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини