Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:54:42

«Легкий заробіток в Інтернеті»: поліція Чернігівщини застерігає громадян від шахрайських схем

07.04.2023   11:04Агенцiя

Поліція закликає громадян не довіряти заманливим оголошенням в сомережах про «легку роботу» та «прибуткові інвестиції». Ставтесь уважно та критично до будь-яких подібних пропозицій «заробити». Ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які спонукають переказати кошти під приводом швидкого заробітку.

Останнім часом поліцейські відзначають розширення арсеналу шахрайських легенд, що їх застосовують зловмисники для заволодіння грошима довірливих громадян. Новою «наживкою» стало поширення пропозицій швидко збагатитися, інвестуючи у криптовалютні активи.
5 квітня до поліції звернувся 56-річний житель міста Семенівка Новгород-Сіверського району із повідомленням, що його ошукали. Чоловіка зацікавило оголошення «CRYPTO BITСOIN» у месенждері із закликом інвестувати у криптовалюту й отримати швидкий дохід.
Потерпілий переказав 2 тисячі гривень на вказану менеджером банківську картку. Його не збентежив той факт, що замість інвестиції (з укладенням інвестиційної угоди або виконанням ще якихось специфічних формальностей) він здійснює звичайний банківський переказ на рахунок фізичної особи.
У телефонній розмові потерпілого з менеджером остання повідомила, що через дві години він отримає свої гроші з уже нарахованим прибутком. Через деякий час менеджер написала, що для зняття коштів чоловік має сплатити комісію в сумі 950 гривень.
Потерпілий послідовно виконав усі озвучені зловмисницею умови, загалом провівши серію транзакцій. У підсумку з його картки зникло близько 9 тисяч гривень. Зрозумівши, що його ошукали, чоловік звернувся по допомогу до поліції.
За цим фактом дізнавач поліції відкрив провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).
Триває досудове розслідування.
Поліція Чернігівщини закликає громадян максимально критично ставитися до будь-яких пропозицій швидкого та легкого заробітку. Особливо якщо це пов’язано з видами фінансової активності, якою ви раніше ніколи не займалися.
Ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів.

 

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини