Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:50:08

В Обласному центрі екстреної медичної допомоги встановлено сонячну систему

28.03.2023   11:06Агенцiя

На початку минулого тижня в область надійшов вантаж з понад сотнею сонячних панелей та необхідним обладнанням для влаштування енергетичної системи.

Доставила таку цінну допомогу фінська компанія «Kerabit Aurinkosähkö» (раніше — Playgreen Finland Oy) за сприяння Посольства України у Фінляндській Республіці.

Упродовж тижня фахівці іноземної компанії координували встановлення системи та допомагали з її програмуванням.

За таку підтримку області фінським делегатам подякувала сьогодні під час зустрічі заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк:

    «Це неоціненно! Це дуже вчасно! І це точно буде запорукою стабільного функціонування закладу. Адже події останнього року нам довели, що ми маємо бути максимально автономними, зважаючи на постійні атаки ворога нашої енергетичної мережі. Медична ж допомога повинна надаватися в будь-який час, за будь-яких умов».

Зі свого боку, генеральний директор компанії «Kerabit Aurinkosähkö» Йоуні Пенттінен та директор/член правління компанії Пертту Яухіайнен зазначили, що продовжуватимуть співпрацю з Чернігівщиною у такому важливому секторі, як енергетичний. Ба більше — якщо в майбутньому встановлюватимуться подібні системи, на місці вже є навчені люди, які зможуть з цим допомогти.

Жанна Шерстюк висловила сподівання на подальшу реалізацію спільних подібних проєктів.

За словами керівника Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігоря Даниленка, сонячна енергетична система повністю встановлена і незабаром має запрацювати.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини