Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:49:38

Лідія Падалка: «Служба зайнятості фінансово підтримує роботодавців, які працевлаштовують безробітних»

24.03.2023   10:50Агенцiя

Служба зайнятості цьогоріч реалізує низку активних програм, спрямованих на створення нових і збереження існуючих робочих місць, розвиток бізнесу тазабезпечення ефективної зайнятості населення.Зокрема, шляхом надання фінансової підтримки роботодавцям.

Серед новаційтри нові компенсаційні виплати, спрямовані на працевлаштування окремих категорій безробітних. Так, компенсацію ЄВ роботодавці отримають за працевлаштуванняодиноких батьків, в тому числі батьків дітей з інвалідністю;осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років;довготривалих безробітних;осіб, стосовно яких згідно із Законом встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення тощо. Компенсація 50% фактичних витрат на оплату праці надаватиметься за працевлаштування осіб з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку;учасників бойових дій;осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років. Крім того, 50% мінімальної заробітної плати компенсуватиметься за працевлаштуванняосіб, віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців;осіб, віком до 35 років – на перше робоче місце;осіб, звільнених із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби – на перше робоче місце після такого звільнення.
Крім того, продовжують діяти такі послуги, як надання компенсацій на оплату праці працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб, а ще – допомога по частковому безробіттю.
За словами директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, мета цих програм – забезпечити людей роботою і полегшити роботодавцю навантаження на фонд оплати праці.«Цього року служба зайнятості пропонує дієву фінансову підтримкуроботодавцям, які працевлаштовуютьбезробітних, зокрема, тих, кому важко конкурувати на ринку праці», - сказала вона.
Також роботодавці мають змогу отримати мікрогрант на розвиток свого бізнесу за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота». Ще служба зайнятості пропонує їмперепідготовку або підвищення кваліфікації працівників, котрі належать до певних категорій, зокрема віком старше 45 років, шляхом отримання ваучера.Гнучкі форми підготовки дозволяють навчатися без відриву від роботи.
Про все це йдеться під час зустрічей фахівців служби зайнятості з роботодавцями. Вчора «круглий стіл» під головування директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки було проведено для роботодавців Чернігова, а за участю заступника директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергія Роговця – для роботодавців Новгород-Сіверського району. Крім того, подібні заходи відбулися і в ряді громад області. Наразі інформаційна кампанія обласної служби зайнятості щодо ознайомлення роботодавців з активними програмами зайнятості триває.
За детальною інформацією щодо послуг служби зайнятості роботодавцям звертайтеся за телефоном (0462)77-90-25 або на наш канал онлайн-підтримки в Telegramhttps://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівська обласна служба зайнятості

 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини