Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:31:32

У Чернігові ще 23 членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України виплатять одноразову матеріальну допомогу

17.03.2023   12:53Агенцiя

У Чернігові ще 23 особам буде надана одноразова матеріальна допомога, як членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України. Загальна сума такої виплати становить понад 1,217 млн грн.

Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні, 16 березня.

Нагадаємо, у грудні минулого року запрацювала Програма надання одноразової матеріальної допомоги членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на 2023 рік (зі змінами), відповідно до якої сім’ям загиблих чернігівців виплачується одноразова матеріальна допомога, що становить 10 мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством станом на 1 січня 2023 року. Також додатково передбачена й виплата разової грошової компенсації за виготовлення та встановлення надмогильного пам’ятника загиблим Захисникам і Захисницям України на загальну суму до 20 тисяч гривень, але не більше фактичних витрат.

В поточному році таку матеріальну допомогу вже отримали 67 осіб на загальну суму майже 4,372 млн грн. Разову компенсацію за виготовлення та встановлення надмогильного пам'ятника виплатили 3 особам на загальну суму 60 тис. грн.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.