Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:03:09

Надзвичайні ситуації та основні небезпечні події в області за минулу добу

10.03.2023   12:15Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:        
11:45 – 12:45 09.03.2023 року
-  14 вибухів  (приходів) ймовірно з міномету 120 мм в районі н.п. Єліне  Корюківського району.
Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Дорожньо-транспортні пригоди – 1 :
На 75 км автодороги М-01 «Київ-Чернігів-Нові Яриловичі» поблизу с. Єрків Чернігівського району о 19 год. 20 хв. 09 березня  невстановлений автомобіль здійснив наїзд на пішохода та зник з місця пригоди. В результаті ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження та  КШМД був доставлений до     КНП «Козелецька центральна районна лікарня».

Пожежі в житловому секторі – 2 :
- в с.Липове Прилуцького району  (Талалаївська ТГ) по вул.Першотравневій, 34 об 11 год. 16 хв. 09 березня сталася пожежа житлового будинку (6х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено перекриття на площі 1 кв.м та конструктивні елементи димаря. Причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.
- в м.Сновськ Корюківського району  (Сновська ТГ)  по  вул.Натана Рахліна, 3 о 23 год. 30 хв. 09 березня сталася пожежа господарської будівлі (4х5 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено будівлю. Причина та збиток - встановлюються.

Виявлення та знешкодження боєприпасів: піротехнічні підрозділи 1 раз залучалися до виконання робіт за призначенням, вилучено 1 ВНП (з початку бойових дій знешкоджено 49276 ВНП).

Інформація щодо гідрологічних явищ:
Через підйом рівнів води на річках області, спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки з затопленням заплав, порушенням транспортного сполучення та підтопленням домоволодінь в окремих населених пунктах, а саме:

На р. Десна:
- тимчасово припинено пряме транспортне сполучення автодорогою місцевого значення Новгород-Сіверський - Бирине з 3 населеними пунктами (с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне) Новгород-Сіверського району (рух транспорту здійснюється через Сумську область);
- призупинено функціонування паромної переправи у напрямку 4 населених пунктів (с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин) Корюківського району (рух транспорту здійснюється через Новгород-Сіверський район);
- порушено транспортне сполучення з с-щем Луки Корюківського району.

На р. Дніпро:
- підтоплені 55 домоволодінь (будівлі та споруди господарського призначення, присадибні ділянки) у 2 населених пунктах (с. Мньов, с. Прохорів) Чернігівського району.

На р. Дніпро та на р. Десна  спостерігається спад  рівнів води.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах  області:
 9 - 10 березня на ділянці р. Десна «Макошине-Морівськ» утримуватиметься незначне затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення з окремими прирічковими селами у Корюківському та Чернігівському районах.

Радіаційний фон:
На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-15 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин –  12 мкр/год., Прилуки – 15 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 14 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:
За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 09 березня по 20 годину 10 березня очікується  хмарна погода з проясненнями, вночі дощ з мокрим снігом, місцями слабке налипання мокрого снігу, вдень без істотних опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північний з переходом на південно-східний 7-12 м/с. Температура вночі 0-5º морозу, вдень 1-6º тепла.

По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, вночі дощ з мокрим снігом, слабке налипання мокрого снігу, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північний  з переходом на південно-східний 7-12 м/с. Температура вночі 1-3º морозу, вдень 3-5º тепла

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.