Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:45:34

Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи розпочинає новий проект для посилення місцевої демократії в Україні

23.02.2023   12:22Агенцiя

«Органи місцевого самоврядування України довели всьому світу, що вони є наріжним каменем опору та фактором стабільності для стійкості усієї країни. Вони стануть ключовим дійовими особами під час реконструкції та модернізації України», – підкреслив Генеральний cекретар Конгресу Матьє Морі під час конференції з нагоди нового проєкту Конгресу в Україні, яка відбувалася онлайн 21 лютого 2023 року.

У своєму зверненні до українських партнерів проєкту, пан Морі відзначив, що роль Конгресу полягає у посиленні та сприянні справжній демократії на місцях, яка не може бути реалізована без сильних громад та місцевої влади. «Ми будемо з нашими українськими партнерами у цьому прагненні до завершення війни та у майбутньому» – наголосив Генеральний секретар. Пан Морі також відзначив роботу Асоціації міст України, яка доклала значних зусиль у підтримці своїх громад-членів при формуванні їх стійкості».

До виступу Генерального секретаря долучився Голова Асоціації міст України, Київський міський голова Віталій Кличко, а також представники Верховної Ради України та Уряду України, члени делегації України у Конгресі, які виклали свої пріоритети, прагнення та бачення у підсиленні місцевого самоврядування. Вони окреслили виклики, з якими стикаються, та підтвердили свої зобов’язання у посиленні стійкості всіх державних установ як на центральному, так і на місцевому рівнях. Учасники обговорили перспективи подальшої децентралізації та вдосконалення законодавчої бази для місцевого самоврядування, політик щодо молоді та освіти, а також покращення захисту прав людини та подальшої підтримки у впровадженні принципів відкритого врядування на місцевому рівні.

Захід було організовано в рамках проекту «Посилення багаторівневого врядування, демократії та прав людини на місцевому рівні в Україні», який виконується Конгресом в рамках Плану дій Ради Європи для України «Стійкість, відновлення та реконструкція» на 2023-2026 роки. Проєкт спрямований на підтримку українських органів місцевої та регіональні влад та їхніх національних асоціацій у їхніх зусиллях щодо створення діалогу та сприяння розвитку відповідного законодавства та планів відновлення. Він також реалізується для покращення демократичних інновацій, сприяння прозорості та відкритому врядуванню, завдяки залученню місцевих жителів, включаючи молодь, ВПО та інші вразливі групи, до процесу прийняття рішень на місцевому рівні.

Оксана Тотовицька
Спеціалістка з комунікації
Офіс Ради Європи в Україні

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини