Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:13:37

Прокуратура вживає заходів щодо стягнення коштів до державного бюджету України

21.02.2023   19:43Агенцiя

Прилуцька окружна прокуратура проводить системну роботу, спрямовану на недопущення фактів порушення інтересів держави, зокрема вживаються заходи представницького реагування щодо стягнення коштів до державного бюджету України за надані медичні послуги під час стаціонарного лікування потерпілих від кримінальних правопорушень.

Так, Прилуцькою окружною прокуратурою скеровано позовну заяву до Прилуцького міськрайонного суду в інтересах держави в особі Національної служби здоров’я України до водія автомобіля, який скоїв наїзд на пішохода, про стягнення коштів на суму майже 56 тис. грн.

Під час розгляду кримінального провадження в суді  було встановлено, що водієм автомобіля допущено  порушення правил дорожнього руху, внаслідок чого неповнолітній потерпілий, який переходив дорогу, отримав тілесні ушкодження, у зв’язку з чим перебував на лікуванні в КНП «Чернігівська обласна дитяча лікарня».

Відповідно до ч. 3 ст. 1206 ЦК України якщо лікування проводилося закладом охорони здоров’я, що є у державній власності, у власності Автономної Республіки Крим або територіальної громади, спільній власності територіальних громад, кошти на відшкодування витрат на лікування зараховуються до відповідного бюджету, за рахунок якого таке лікування фінансувалося. Якщо лікування проводилося закладом охорони здоров’я, який за відповідні надані медичні послуги отримує кошти згідно з договором про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, такі кошти зараховуються до Державного бюджету України.

Таким чином, у разі задоволення позову, кошти у  сумі майже 56 тис. грн. надійдуть до державного бюджету України та у такий нелегкий час у зв’язку із збройною агресією російської федерації можуть бути витрачені на потреби відповідно до умов сьогодення.

Прилуцька окружна прокуратура

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини