Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 21:04:12

Міжнародний медичний корпус розглядає проєкти відновлення медзакладів області

08.02.2023   09:58Агенцiя

Наприкінці минулого тижня представники Міжнародного медичного корпусу (ММК) відвідали обласну лікарню, де за кошти організації відремонтовано приміщення фтизіатричного відділення. На цьому ММК зупинятися не збирається: варіанти подальшої співпраці медична координаторка в Україні Мішель Гоннет та координатор в Чернігівській області Ендрю Раян обговорили із заступницею начальника ОВА Жанною Шерстюк і начальником Управління охорони здоров’я ОВА Андрієм Лінником.

Представники ММК наголосили, що наразі у фокусі фінансування — заклади, які функціонували до повномасштабного вторгнення. Тобто, відновлення того, що вже працювало: все, що пошкоджено під час військової агресії або вкрадено, організація готова компенсувати. Якщо мова про створення чогось нового чи закупівлю обладнання, якого не було, — це інша історія.

Така позиція пов’язана з тим, що перші місяці роботи в Україні ММК  використовував кошти приватних фондів. Зараз же фінансові ресурси обмежені — лише від урядових організацій США, Канади і Європейського Союзу.

«Ми можемо запропонувати низку проєктів, що не перебувають у роботі. Це проєкти відновлювального характеру або ініціативи посилення спроможності медичної галузі області», — зазначила Жанна Шерстюк.

Серед актуальних для Чернігівщини заступниця начальника ОВА назвала відбудову кардіоцентру під центр реабілітації для всіх категорій населення, в тому числі й для учасників бойових дій. Зважаючи на перспективи відновлення у сусідніх регіонах, приміром, Сумщини, подібний заклад зміг би забезпечувати відповідними послугами декілька північних областей.

Не менш важлива і відбудова Обласного медичного центру соціально значущих та небезпечних хвороб, що зазнав руйнувань під час бойових дій. Адже наявних місць — 40 фтизіатричних ліжок — у відділенні обллікарні буде недостатньо через очікувану активізацію роботи у даному напрямі (планується за підтримки ММК відновлення роботи пересувного флюорографа для своєчасного виявлення туберкульозу серед груп ризику у віддалених населених пунктах області). Натомість у приміщенні, що розглядається під відновлення, можна буде облаштувати 80 ліжко-місць. Крім того, воно розташоване на території колишнього обласного протитуберкульозного диспансеру, що відповідає критеріям відбору ММК.

Тема боротьби з туберкульозом, як зауважили координатори ММК, вкрай важлива. У цьому напрямі організація готова співпрацювати й надалі. А ще за активної участі у процесі буде легше обґрунтовувати важливість відповідних довгострокових проєктів в головному офісі.

За словами представників ММК, актуальними залишаються доставлення медичних виробів та препаратів у прикордонні лікарні (є відповідні заявки), тренінги медиків для надання допомоги в умовах війни.

Нагадаємо: Міжнародний медичний корпус — глобальна служба швидкого реагування, яка надає невідкладну медичну допомогу та пов’язані з нею послуги тим, хто постраждав від конфліктів, катастроф і захворювань.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.