Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:29:54

Чернігівські журналісти дізналися лайфхаки мобільної зйомки

30.01.2023   13:04Агенцiя

Секрети та лайфхаки фото- і відео зйомки на мобільний телефон розказала чернігівським журналістами відома фотографиня Iren Brynza.

Під час майстеркласу, який відбувся у хабі «МедіаБаза. Чернігів», медійники на практиці навчилися виставляти світло і кадр для вдалої зйомки без професійного обладнання.
Iren Brynza також поділилася різними техніками відеозйомки для більш динамічних сюжетів і роликів.

Окрім зйомки, фотографиня розказала і показала, якими безкоштовними додатками можна користуватися для обробки фото та монтажу відео. Зокрема,  для фото Iren Brynza рекомендує «Lightroom» та «Snapseed». А для відео: «VN» та «CupCat». Додаток «Inshot» універсальний та підходить як для обробки фото, так і для монтажу відео.

«Чи не найбільш корисним для мене було знайомство з програмами монтажу відеосюжетів просто на смартфоні. Ірина детально познайомила з більшістю функцій, які допомагають монтувати "кіно" просто на колінах, без комп'ютера і спеціального робочого місця»,- поділився враженнями від майстер класу журналіст видання «Svoboda.FM» Владислав Савенок.

Нагадаємо, що хаб «МедіаБаза. Чернігів» - це безпечне місце для роботи журналістів. Тут проводяться різноманітні заходи і навчання для медійників.

Також, «МедіаБаза» пропонує для оренди захисне спорядження для журналістів, павербанки та аптечки.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.