Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:36:21

Цифровізація мисливської галузі: що змінюється?

25.01.2023   11:33Агенцiя

На час воєнного стану полювання в Україні заборонено, але це не означає, що розвиток мисливського господарства не відбувається.

Звичайно, першочергово лісівники опікуються тваринами, розширюють та поліпшують умови їхнього існування. Єгері та лісівники регулярно розвозять корми у годівниці та на підгодівельні майданчики, допомагаючи таким чином тваринам пережити «голодний» період та холод, зберегти сили для розмноження, росту молодняка, а також попередити довготривалі міграції у пошуках поживи. У лісових угіддях підгодівлю організовують для шляхетного та плямистого оленів, кабана, козулі, зайця. В польових угіддях підгодовують зайців, фазанів та куріпок.

Також триває робота над цифровізацією послуг у сфері мисливства. Наприкінці 2022 року набрав чинності наказ Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України «Про затвердження порядку видачі посвідчень мисливця і щорічних контрольних карток обліку добутої дичини і порушень правил полювання».

Що передбачено?
Тепер громадяни України зможуть отримати адмінпослуги у сфері мисливського господарства та полювання незалежно від їхнього місця реєстрації.

Складання іспитів буде супроводжуватися фото-, відеофіксацією. Тобто максимальна прозорість. У планах — отримати для адаптації програмний продукт для проходження тестування, щоб отримати посвідчення мисливця. Мова йде про програму, яка використовується в сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ під час складання іспитів водія на право керування транспортними засобами.

До речі, громадськість може взяти участь у формуванні екзаменаційних питань до складання іспитів на отримання посвідчень мисливця. Проєкт можна знайти на сайті Держлісагентства.

Крім того, нині фахівці працюють над створенням комплексної системи «Мисливець», що об’єднає в собі всі регіональні бази. Тепер це буде зручна уніфікована платформа.

За інформацією  Державного агентства
лісових ресурсів України

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.