Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:32:53

Чернігівською окружною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом завищення цін під час закупівель продуктів харчування для закладів освіти

23.01.2023   10:33Агенцiя

За результатами вивчення інформацій, розміщених на офіційному сайті Чернігівської міської ради, у ЗМІ та соціальних мережах, встановлено, що комунальним підприємством «Шкільне» Чернігівської міської ради, з метою забезпечення харчуванням дітей у загальноосвітніх навчальних закладах упродовж вересня 2022 року – січня 2023 року ймовірно завищено ціни на продукти харчування.

Наприклад, середня ціна на гречку згідно відомостей торгівельних мереж України складає 65 грн за кг, макарони – 26-27 грн/кг, «бедро» куряче – 117 грн/кг, у той час, як відповідно до інформації на офіційному сайті Чернігівської міської ради в розділі «Комунальні підприємства» - КП «Шкільне» є діючий документ «Закупівельні ціни на продукти харчування станом на 30.11.2022» ціна на гречку складає 75 грн. 54 коп., макарони – 32 грн. 50 коп., «бедро» куряче – 95 грн. 90коп. та інше.
Поряд з цим, вивченням системи електронних закупівель «Прозорро» встановлено, що процедури закупівлі послуг з поставки товарів за вказаними договорами КП «Шкільне» не проводилось.
За вказаними фактами Чернігівською окружною прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб), в рамках якого буде перевірено вказану інформацію.


За інформацією Чернігівської окружної прокуратури
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини