Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:29:32

Чернігівська область: рятувальники відкрили «Клас безпеки»

12.01.2023   13:26Агенцiя

Навчання підростаючого покоління заходам безпеки життєдіяльності є одним з пріоритетних завдань для фахівців ДСНС України.

В нашій державі тривають бойові дії і кожна дитина повинна знати й чітко виконувати необхідні дії під час сигналу "Повітряна тривога", обстрілів, у разі виявлення вибухонебезпечних і підозрілих предметів, правила пожежної безпеки тощо. Це допоможе врятувати життя, а за необхідності надати допомогу тим, хто її потребує.
Саме про це йшла мова сьогодні у новоствореному "Класі безпеки" який відкрився, на базі одного з освітніх закладів обласного центру. Фахівці ДСНС нагадали школярам про те, які служби екстреної допомоги існують, за якими номерами потрібно до них звертатися. Пояснювали правила безпеки під час поводження з електроприладами, як залишити небезпечну зону в разі надзвичайної події та методи надання першої домедичної допомоги постраждалим. За допомогою макетів надзвичайники розповіли про найпоширеніші види вибухонебезпечних предметів та роботу піротехніків. Кінологи провели показові виступи, як працюють службові собаки під час реального пошуку людей, як під завалами так і у лісових масивах. Після теоретичної частини, хлопчики та дівчатка мали змогу приміряти різноманітне спорядження рятувальників, загасити умовну пожежу вогнегасником та помалювати. Всім присутнім рятувальники вручили подарунки від Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine і на добру згадку про відкриття класу безпеки зробили спільне фото.


 
ГУ ДСНС України у Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.