Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:27:39

Відбудова Чернігова. Владислав Атрошенко проконтролював як відновлюють одну із найбільших шкіл міста

04.01.2023   10:46Агенцiя

Чотири прямих влучання і вісім непрямих. Всі — націлені на будівлю однієї з найбільших шкіл міста, яку весною 2022-го, в тому числі, не оминули обстріли, що здійснювала російська армія.

Там повилітали всі вікна,  розбито дах над початковою школою, пошкоджено внутрішні приміщення, знищена система опалення та відеонагляду, електропроводка тощо.

Сьогодні заклад поступово відбудовують. Як просувається процес, оглядав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

— Біля їдальні повністю перебите перекриття, є пошкодження з третього до першого поверху. Над початковою школою — пробито дах. Ще були прильоти на внутрішнє подвір'я, внаслідок чого маємо руйнування кабінетів, комп'ютерного кабінету, куди була знесена вся техніка. Були влучання біля басейну і тому басейн, який ми нещодавно відкривали, який слугував для багатьох закладів Чернігова, дуже пошкоджений і потребує ремонту. Також внаслідок прильотів повилітали всі вікна, — розповіла директорка школи Людмила Шелупець.

На сьогодні у закладі вже замінено майже всі розбиті вікна. Мова про 515 конструкцій, з яких залишилося зробити 28.

— Чекаємо останні поставки, аби працівники зробили цю роботу, — говорить Людмила Шелупець.

Ці роботи виконані завдяки допомозі благодійного фонду та коштам міського бюджету, розповідає про фінансову сторону питання міський голова Владислав Атрошенко.

— Дуже допоміг благодійний фонд "Якість життя". Вони загально профінансували  біля 160 тис. дол, надали 970 кв. м віконних конструкцій,  а це приблизно 200 вікон, встановлення яких ми фінансували за власні кошти.  Зробили ми і решту, 315, за рахунок міського бюджету. Всього на роботи тут у 2022-му році витрачено 24,5 млн грн.

Крім відновлення вікон, майже завершено і ремонт 3 тис. кв. м покрівлі даху.

Тривають і внутрішні роботи кабінетів та коридорів.

Після огляду виконаних робіт і тих, що в процесі, міський голова дав доручення розробити комплексний проєкт, який можливо б було реалізувати протягом кількох наступних років. Така тривалість його виконання  продиктована становищем у якому знаходиться місто після активних бойових дій і великою кількістю питань, які потребують вирішення, а, відповідно, і фінансового ресурсу.

— Є такий план зробити зразкову школу. І він буде тим магнітом, який буде тягнути батьків. Якісна освіта для дітей — це один із приіоритетів в житті, якого потребують люди, — пояснив рішення Владислав Атрошенко.

Головне завдання реалізації цього проєкту — зробити зразковий навчальний заклад із сучасною системою опалення та безпеки, пожежною сигналізацією, відновленою обсерваторію, басейном та спортзалами, закладеними можливостями для створеня лінгвістичних кабінетів та робототехніки.

Модернізований заклад міг би стати поштовхом для оновлення інших закладів освіти міста у випадку бажання міжнародних донорів реалізувати конкретні проєкти у місті, або у разі отримання Україною репарацій з росії після закінчення війни. 

Водночас цей кількарічний проєкт не завадить закінчити всі необхідні першочергові ремонтні роботи до початку навчального року 2023/2024 і відчинити свої двері для очного навчання.

— Дуже мріємо, щоб школа запрацювала. Адже на 2021 рік у нас майже 1700 учнів, на сьогодні — 1529. 10 класів, початкова і 5-ті класи НУШ,  фізично навчаються в іншій школі. Я вдячна, що міське Управління освіти і та школа, надали нам таку можливість. Решта, 42 класи,  навчаються дистанційно. Зрозуміло, це дуже важко, а тому ми хочемо якнайшвидше відновити наш навчальний заклад,  — поділилася планами директорка школи

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.