Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:28:13

На Чернігівщині росіяни обстріляли бригаду енергетиків

03.01.2023   15:23Агенцiя

Сьогодні зранку російські окупанти вкотре обстріляли прикордонні райони Чернігівщини.

Починаючи з 8.10 військові зафіксували 19 приходів зі ствольної артилерії. На щастя, ані люди, ані об’єкти інфраструктури цього дня не постраждали, а наші енергетики можуть продовжувати виконувати свою планову роботу, в тому числі – усувати наслідки більш ранніх обстрілів.

Отримувати новорічні «сюрпризи» від рашистів працівники прикордонних дільниць АТ «Чернігівобленерго» почали ще 30 грудня.

Найбільше цього разу дісталося новгород-сіверським енергетикам. Про це повідомляють у «Чернігівобленерго».

«По обіді 30 січня наша бригада із чотирьох чоловік виїхала на ремонт лінії 10 кВ, що за 500 метрів від російського кордону. Пошкодження лінії було аварійним, причина – несприятливі погодні умови», – розповідає старший майстер Новгород-Сіверської дільниці Корюківського РЕМ АТ «Чернігівобленерго» Роман Антоненко.

 

«Однак закінчити ремонні роботи хлопцям не вдалося – просто над собою вони побачили дрон, а за кілька хвилин метрах у 30 від місця ремонту розірвався снаряд. Довелося дуже швидко збирати обладнання і тікати. Однак на цьому все не закінчилося – машину енергетиків обстріляли просто на ходу», — додав він.

Як пізніше повідомили у Чернігівському прикордонному загоні, того дня Новгород-Сіверську громаду обстрілювали мінами калібру 120 мм та реактивними снарядами. На щастя, всі енергетики залишилися живими і наступного дня виїхали на ремонт все тієї ж лінії – попри небезпеку всі споживачі, які живилися від неї, були заживлені. У таких умовах ще з лютого минулого року продовжують працювати енергетики чотирьох прикордонних дільниць «Чернігівобленерго» – Новгород-Сіверської, Семенівської, Сновської та Городнянської.

Незважаючи на постійну небезпеку і часто пряму загрозу життю, ці люди не відмовилися від своєї непростої роботи і продовжують щодня її сумлінно виконувати. Усі вони – невидимі бійці енергетичного фронту, який зараз аж ніяк не менш важливий, ніж бойовий фронт, спражні герої, якими ми дуже пишаємось.

Челайн

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.